České dráhy: Parním vlakem na křivoklátský adventní jarmark

13.12.2018 16:42

O tomto víkendu 15. a 16. prosince vypraví České dráhy parní vlak na Křivoklát, kde se na hradě koná tradiční předvánoční akce Královský advent. Vlak bude řazený z historických vozů a v jeho čele pojede parní lokomotiva 475.179 „Šlechtična“.

České dráhy: Parním vlakem na křivoklátský adventní jarmark
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Historický vlak bude odjíždět z Prahy-Smíchova v sobotu a v neděli v 9:23. Souprava zastaví ještě v Berouně a na Křivoklát dorazí v 11:01 (cílovou stanicí bude Rakovník). Na zpáteční cestu do Prahy se historický vlak vydá z Křivoklátu v 17:02, příjezd zpět na Smíchov bude v 18:44.

„Ve vlaku bude řazených celkem šest historických vagónů k sezení a chybět nebude ani bufetový vůz,“ říká Jakub Goliáš, ředitel Regionálního obchodního centra ČD pro Prahu a Středočeský kraj, a doplňuje důležitou informaci pro zájemce o svezení: „O sobotní jízdu je obrovský zájem a v tuto chvíli jsou už všechna místa vyprodaná. Ve vlaku sice bude vyhrazený ještě jeden vůz pro cestující bez místenek, ale přesto všem, kdo se chtějí na Křivoklát svézt a ještě nemají jízdenky, doporučuji vyrazit v neděli, kdy je tento vlak volnější.“

Za zpáteční jízdenku z Prahy na Křivoklát zaplatí dospělí cestující 320 korun, děti od 6 do 18 let zaplatí 160 korun. V prodeji budou také jízdenky pro kratší úseky. Děti do 6 let cestují vlaky zdarma bez nároku na místo. Jízdenky se prodávají ve všech pokladnách ČD. Cestující, kteří si jízdenky pořídí v předprodeji, získají k jízdence také bezplatnou místenku. Bližší informace k nostalgickým jízdám parního vlaku na tel. 725 859 426 (nádr. Praha-Braník) nebo e-mailech: pavlik@zap.cd.cz a bezouska@gr.cd.cz.

Na Křivoklátu čeká na návštěvníky velký adventní jarmark. Kromě stánků s řemeslnými výrobky a občerstvením se můžou těšit také na flašinetáře Jana Bondru, šermíře Tartas, tanečnice Anima, tanečnici Gayu, divadlo Komedianti na káře, kapelu BraAgas, Pardubické pozounéry nebo kejklíře Vojtu Vrtka. Ve 13 hodin přijede císař Karel IV. a bude následovat císařská audience v Královském sále.

Jízdní řády naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…