České dráhy: Posílení dopravy během Velikonoc

26.03.2024 16:08 | Tisková zpráva

České dráhy posílí vlakovou dopravu v souvislosti s velikonočními svátky a jednodenními velikonočními prázdninami. Posilové vozy, které navýší kapacitu vlaků v nejžádanějších směrech, budou zařazené ve vlacích už před prodlouženým víkendem a zejména pak na Velikonoční pondělí.

České dráhy: Posílení dopravy během Velikonoc
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Posilové vozy zařadí České dráhy do dálkových vlaků už ve středu 27. března odpoledne a také následující den ve čtvrtek 28. března. Ve směru do Prahy se budou posílené spoje vracet až na Velikonoční pondělí 1. dubna odpoledne a také v úterý 2. dubna ráno. Posilové vozy budou zařazené do nejvytíženějších spojů na různých dálkových linkách, a to zejména spojujících metropoli se severní Moravou (Ostrava / Bohumín), Valašskem, Slováckem, dále pojedou z metropole do Českých Budějovic, Chebu a Hradce Králové.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 42001 lidí

I přes kapacitní posílení jednotlivých spojů je potřeba počítat s tím, že zejména v době dopravní špičky mohou být vlaky v některých úsecích vysoce obsazené. Cestujícím proto doporučujeme, aby si do vlaků pořídili rezervace. Ty je možné do vlaků bez povinné rezervace pořídit bezplatně, a to při nákupu v e-shopu společně s jízdenkou. Místenky zdarma jsou k dispozici nejen na vnitrostátních relacích, ale také v přeshraničních dálkových spojích z České republiky do zahraničí i naopak.

Cestující tak budou mít garantované místo k sezení a dopravce získá lepší přehled o vytížení jednotlivých spojů. Cestující bez místenek by měli zvážit využití vlaků mimo přepravní špičku, případně využít k cestě jiný méně frekventovaný den. To se může týkat především odpoledního cestování na Velikonoční pondělí.

Obsazenost jednotlivých spojů je možné ověřit v mobilní aplikaci Můj vlak nebo v e-shopu Českých drah. Rezervační plány se v nich zobrazují u spojů, spravovaných nejen českým rezervačním systémem ARES, ale také u dalších mezistátních vlaků, zahrnutých v zahraničních rezervačních systémech – např. rakouském, maďarském nebo slovenském. Pokud je většina míst u spoje už označená jako rezervovaná, je třeba počítat s vysokou obsazeností spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…