České dráhy: První letošní nostalgický parní vlak vyrazí z Lužné do Rakovníka

27.05.2020 18:01

Jedinečnou příležitost budou mít tento víkend 30. a 31. května lidé, kteří vyrazí na výlet do Lužné u Rakovníka nebo do Rakovníka. O víkendu se uskuteční prví letošní parní jízdy mimo areál železničního muzea.

České dráhy: První letošní nostalgický parní vlak vyrazí z Lužné do Rakovníka
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaky dopraví parní lokomotiva 525.101, označovaná také jako EP 1000. Ta je doma v depu ve Veselí nad Moravou, a pokud by si jí chtěli zájemci z Čech prohlédnout, museli by podniknout cestu až na jihovýchod Moravy.

Výjimečná příležitost svézt se parním vlakem v čele s veselskou lokomotivou bude v sobotu i v neděli dvěma páry spojů. Jeden vyrazí na cestu dopoledne a druhý odpoledne. Lokomotiva se po těchto jízdách bude vracet zpátky na Moravu a tak jde o jedinečnou možnost vidět stroj 525.101 (EP 1000) v akci ve středních Čechách.

Výlet parním vlakem lze doplnit také návštěvou železničního muzea v Lužné u Rakovníka, kde se nachází rozsáhlá sbírka parních, elektrických a motorových lokomotiv, expozice věnovaná průmyslovým drahám, železniční modely a další zajímavosti s železniční historie.

tabulka

Cena jednosměrné jízdenky je 60 Kč a zpáteční 100 Kč. Děti ve věku 6 až 15 let zaplatí 40, resp. 60 Kč. Děti do 6 let cestují v doprovodu dospělého cestujícího zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…