České dráhy: Stávka na železnici v Německu omezila provoz mezistátních vlaků

27.03.2023 13:30 | Tisková zpráva

Upozorňujeme cestující, že v pondělí 27. března 2023 do 24:00 hodin se v Německu koná stávka na železnici, na které se podílejí mj. i zaměstnanci řízení provozu. Z tohoto důvodu je na německé železnici zcela zastaven provoz všech dálkových vlaků.

České dráhy: Stávka na železnici v Německu omezila provoz mezistátních vlaků
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Totéž lze očekávat i u většiny linek regionální vlakové dopravy v Německu. Mezistátní regionální vlaky v česko-německém příhraničí jsou zajištěny pouze na území ČR, dále do Německa nejedou. Provoz je zajištěn následovně:

Mezistátní dálková doprava

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

  • Mezistátní dálkové vlaky linky Ex5 Berliner / Hungaria, které provozují České dráhy v kooperaci s Deutsche Bahn, jsou v provozu pouze ve vnitrostátním úseku (Břeclav –) Praha hl.n. – Děčín hl.n. a zpět. U těchto vlaků nemusí být dodrženo plánované řazení.
  • Vlaky linky Ex6 Západní expres Praha hl.n. – Plzeň – Domažlice – Schwandorf – München Hbf jsou zajištěny pouze v úseku Praha – Domažlice a zpět, u některých vlaků je nutné přestoupit v Plzni do náhradní soupravy.
  • Přímé vozy do a z Německa, které jedou na nočních vlacích EN 458 / 459 Canopus (Praha hl.n. – Dresden Hbf – Leipzig Hbf – Frankfurt/Main Hbf – Basel SBB – Zürich HB a zpět) nepojedou v noci 27. / 28. 3. 2023.
  • Přímé vozy do Německa na spojích NJ 456 / 457 Graz Hbf – Břeclav – Bohumín – Berlin a zpět a Budapešť – Břeclav – Bohumín – Berlin a zpět jedou jen do / ze stanice Rzepin, dále ve směru do / z Německa je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Mezistátní regionální doprava

  • Linka Hof – Aš – Cheb – Marktredwitz je zajištěna pouze v úseku Cheb – Aš, v úsecích Cheb – Pomezí nad Ohří – Schrinding – Marktredwitz a Aš – Hof Hbf jsou tyto vlaky odřeknuty.
  • Vlaky linky Cheb – Vojtanov – Bad Brambach – Zwickau jsou zajištěny v úseku Cheb – Vojtanov – Plesná a zpět spoji náhradní autobusové dopravy. Dále do Německa nejedou.
  • Linka U28 Děčín – Dolní Žleb – Bad Schandau – Sebnitz – Dolní Poustevna – Rumburk je rozdělena na dvě části, vlaky jedou jen ve vnitrostátních úsecích Děčín hl.n. – Dolní Žleb a zpět a Dolní Poustevna – Rumburk a zpět.
  • Spěšné vlaky Cheb – Nürnberg Hbf a zpět jsou bez náhrady zrušeny.
  • Na území Německa nejedou ani regionální vlaky Bayerisch Eisenstein (Železná Ruda-Alžbětín) – Plattling.

Vzhledem k tomu, že stávka ovlivňuje i řadu autobusových dopravců v Německu, není dále ve směru do, resp. z Německa zajištěna náhradní autobusová doprava.

Vracení jízdenek do Německa

  • Nad rámec Tarifních a přepravních podmínek v mezinárodní přepravě (TPPM) mohou cestující vrátit jízdenky vydané na ČD pro datum jízdy 27. 3. 2023 do / z Německa, v rámci Německa i tranzitem přes Německo beze srážky.
  • Cestující, kteří se rozhodnou své jízdenky do / z Německa nevracet, je mohou využít do 4. dubna 2023. Platí to pro všechny druhy jízdních dokladů, jízdenky vázané na konkrétní spoj je možné použít v kterémkoliv vlaku.

Provozní opatření budeme průběžně upřesňovat, sledujte proto, prosím, stránky ZDE a také web Omezení provozu, kam budeme informace postupně doplňovat.

Za komplikace při cestování do Německa se cestujícím omlouváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…