České dráhy: V Jihočeském kraji se jízdní řád vlaků nemění

06.12.2018 18:40

V neděli 9. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2018. Cestující se však nemusejí obávat žádných změn. Rozsah dopravy zůstane zachován.

České dráhy: V Jihočeském kraji se jízdní řád vlaků nemění
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Regionální osobní dopravu objednává Jihočeský kraj prostřednictvím organizátora dopravy JIKORD. Dálkovou dopravu, tedy rychlíkové spoje, České dráhy realizují na základě objednávky Ministerstva dopravy ČR. České dráhy v Jihočeském kraji denně vypraví 346 vlaků, z toho 264 v pracovní dny a o víkendech 178.

"V Jihočeském kraji je rozsah regionální dopravy v příštím roce nezměněn. Pro cestující to znamená stejné polohy vlaků jako v letošním roce", říká Jiří Kafka, ředitel Regionálního obchodního centra České Budějovice.

Mezistátní doprava

Krajem prochází IV. tranzitní koridor, který po dobudování nabídne cestujícím kvalitní a rychlé spojení s hlavním městem, i zkrácení jízdní doby rychlíků z rakouského Lince přes České Budějovice do Prahy. Stavební práce v roce 2019 budou intenzivně pokračovat a pojí se s nimi řada výluk. Cestujícím doporučujeme sledovat webové stránky s výlukovým jízdním řádem na stránkách ZDE.

Dálková doprava

Dálkovou dopravu, tedy rychlíkové a expresní spoje, České dráhy realizují na základě objednávky ministerstva dopravy. Koncepce dálkové dopravy v Jihočeském kraji bude zachována ve stejném rozsahu jako v současném jízdním řádu.

Regionální doprava

Regionální spoje v Jihočeském kraji ujedou v jízdním řádu 2018/2019 celkem 4 353 802 vlakokilometrů. V porovnání s končícím grafikonem je rozsah železniční dopravy na tratích, kde Jihočeský kraj objednal dopravu u Českých drah, beze změn.

V současnosti nedochází k žádným zásadním změnám v jízdním řádu ani ve vozovém parku v obvodu působnosti regionálního obchodního centra.

Pokračuje nabídka ČD Yetti. S vybranými jízdenkami ČD do relace Lipno nad Vltavou získají cestující voucher, který opravňuje k bezplatnému použití skibusu ze stanice Lipno nad Vltavou do Skiareálu Lipno a zpět a zároveň také k 30% slevě z ceny celodenního skipasu.

Nové pojmenování linek

Nejzřetelnější změnou v mezistátní i vnitrostátní dálkové dopravě je na většině tratí odklon od pojmenování jednotlivých vlaků a jejich náhrada jednotnými jmény platnými pro celou linku:

  • Ex 7 Jižní expres Praha – České Budějovice / Linz
  • R 11 Rožmberk Brno – České Budějovice / Plzeň
  • R 11 Bezdrev České Budějovice – Plzeň
  • R 17 Vltava Praha – České Budějovice
  • R 26 Otava Praha – Písek – České Budějovice

Rekonstrukce návratu T. G. Masaryka z Exilu

Ve dnech 21. a 22. prosince pořádají České dráhy spolu s partnery rekonstrukci návratu T. G. Masaryka z exilu. Při této příležitosti bude vypraven zvláštní parní vlak z Rakouska přes České Budějovice do Prahy a zvláštní doprovodný vlak. Součástí akce bude doprovodný program v Horním Dvořišti, Českých Budějovicích, Veselí nad Lužnicí, Táboře, Benešově u Prahy a v Praze. Podrobnosti naleznete ZDE.

Regionální jízdní řád

I letos bude k dispozici na pokladnách ČD v Jihočeském kraji Regionální jízdní řád „Jihočeský kraj“ 2018/2019. Cena 29 Kč za kus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne