České dráhy: Vlaky nahradí zhruba měsíc autobusy během uzavírky silnice mezi Rybníkem a Horním Dvořištěm

14.09.2022 7:33 | Tisková zpráva

Pravidelné vlaky Českých drah zajistí náhradní přepravu cestujících, kteří obvykle využívají autobusové spoje v úseku mezi Kaplicí a Horním Dvořištěm na Českokrumlovsku.

České dráhy: Vlaky nahradí zhruba měsíc autobusy během uzavírky silnice mezi Rybníkem a Horním Dvořištěm
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Právě jich se dotkne uzávěra silnice mezi Rybníkem a křižovatkou u Rožmberka ve dnech od 12. září do 14. října 2022, kterou využívají autobusy z Kaplice přes Dolní Dvořiště a Rybník do Horního Dvořiště. Cestujícím, kteří využijí tuto náhradní vlakovou dopravu, budou platit jízdenky autobusového dopravce i ve vybraných vlacích Českých drah mezi stanicemi Rybník a Horní Dvořiště. Od stanice v Horním Dvořišti, která se nachází v místní části Český Heršlák do nedaleké obce Horní Dvořiště bude zajištěn navazující mikrobus.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

České dráhy budou po dohodě s koordinátorem dopravy společností JIKORD uznávat „autobusové“ jízdenky ve spojích s odjezdy z Rybníka do Horního Dvořiště ve 13:57, 14:53, 16:01 a 17:59 (Os 3851, Sp 3805, Os 3883 a Os 3855). Ty budou v Rybníku navazovat na autobusové spoje, které odjíždějí z Kaplice ve 13:30, 14:32, 15:35 a 17:25. V opačném směru pak bude stejný model platit u spojení vlakem Os 3886 (Horní Dvořiště 17:51 – Rybník 17:58) a navazujícím autobusem s odjezdem z Rybníka do Kaplice v 18:05.

Přestože bývá častější náhrada vlaků autobusovými spoji, případy, kdy naopak vlaky zaskakují za zrušené autobusy či spoje MHD, nejsou nikterak ojedinělé. Obyvatelé české metropole si tak jistě vzpomenou na náhradní vlakovou dopravu při povodních v letech 2002 a 2013 nebo při opravě tramvajové tratě mezi Andělem a Řepy v létě 2010. S náhradní vlakovou se ale cestující občas setkají i jinde v republice. Například od července do října 2019 zajistily vlaky náhradu za autobusové spoje na mezistátní trase mezi Hodonínem a slovenskou Holíčí, kde se v tu dobu opravoval hraniční silniční most přes řeku Moravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…