České dráhy: Zájem o Jízdenku na léto stoupl o čtvrtinu

27.07.2017 19:00

V letošním roce pokračuje rostoucí zájem o zvláštní prázdninovou Jízdenku na léto. Za první měsíc prodeje se zájem o ně zvýšil oproti minulému roku o čtvrtinu Jízdenka na léto umožňuje po dobu 7 nebo 14 dní libovolné cestování spoji Českých drah bez omezení počtu jízd nebo ujetých kilometrů.

České dráhy: Zájem o Jízdenku na léto stoupl o čtvrtinu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Také v letošním roce sledujeme velký zájem o Jízdenku na léto. Loni se díky zavedení nové 7denní varianty jejich prodej zdvojnásobil a v letošním roce pokračuje rostoucí trend prodeje. Jen od půlky června do půlky července, tedy za první měsíc prodeje jízdenky, si jich zakoupili cestující o 25 % více než v loňském roce,“ upozorňuje Zuzana Čechová, ředitelka odboru cenotvorby a produktové komunikace Českých drah.

S Jízdenkou na léto lze v době platnosti neomezeně cestovat všemi vlaky Českých drah, lze s ní ujet libovolný počet kilometrů a kdekoliv vystoupit a znovu nastoupit do jakéhokoliv pravidelného spoje. Pouze v povinně místenkových vlacích je třeba dokoupit rezervaci. „S touto jízdenkou je možné podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitován počet ujetých kilometrů ani množství zastávek v atraktivních turistických oblastech. S jízdenkou se tak dají podniknout výhodné cyklistické a turistické výlety, návštěva památek nebo třeba letních hudebních festivalů,“ připomíná hlavní výhodu prázdninové jízdenky Zuzana Čechová.

Jízdenka na léto je nabízena ve dvou verzích s platností 7 nebo 14 po sobě jdoucích dnů, např. 7denní tak platí od 5. července (včetně) do půlnoci 11. července. Jízdenky je možné zakoupit pro období od 1. července do 31. srpna s možností předprodeje od 15. června. Jízdenka je nepřenosná, je vystavena na jméno, a je platná pouze s osobním dokladem. Cena jízdenek je:

  • 7denní: základní cena 790 Kč, zlevněná cena (např. pro držitele In karty nebo ISIC) 690 Kč;
  • 14denní: základní cena 1 190 Kč, zlevněná cena (např. pro držitele In karty nebo ISIC) 990 Kč.

Neroste jen zájem o prázdninovou Jízdenku na léto, ale obecně o železniční dopravu. České dráhy za první půl rok přepravily o 1,3 milionu cestujících více než v loňském roce a každý Čech v současnosti ujede vlaky Českých drah přibližně 700 kilometrů za rok, což je asi o 100 kilometrů více než před osmi lety.

Komerční tisková zpráva

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…