České dráhy nabízejí v rychlících mezi Brnem a Ostravou občerstvení z minibaru, do zkušebního provozu spouští automaty na jídlo a pití ve vlacích

13.09.2016 13:03

České dráhy rozšíří od poloviny září nabídku drobného občerstvení servírovaného na místa cestujícím formou tzv. minibaru do 30 rychlíků mezi Brnem, Přerovem a Ostravou. Ve třech soupravách InterPanter na lince Brno – Břeclav – Olomouc pak dopravce testuje provoz automatů na cukrovinky a nápoje společnosti Delikomat.

České dráhy nabízejí v rychlících mezi Brnem a Ostravou občerstvení z minibaru, do zkušebního provozu spouští automaty na jídlo a pití ve vlacích
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Podle našich průzkumů mají cestující ve vlacích největší zájem o Wi-Fi připojení k internetu a o nabídku drobného občerstvení. Proto obě služby postupně rozšiřujeme do dalších vlaků. Minibar nabízí drobné občerstvení, například kávu nebo čaj a malý snack již ve 26 expresech. Od poloviny září tuto službu rozšíříme poprvé také na rychlíky. Pro pilotní ověření nabídky jsme vybrali frekventovanou linku mezi Brnem, Přerovem a Ostravou a některé dálkové vlaky mezi Prahou a Brnem,“ řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

„Naším cílem je, aby nabídka minibaru byla co nejvíce využívaná a dostupná pro všechny cestující,“ doplnil Michal Štěpán a uvedl několik příkladů z aktuální nabídky: „Nabízíme teplé nápoje, jako je káva nebo čaj z minibaru již od 10 Kč, nealkoholické chlazené nápoje od 12 Kč a pivo od 25 Kč. Drobné občerstvení zahrnuje například Horalky od 10 Kč a nabízíme i sladké a slané pečivo v ceně od 16 Kč.“

Minibar představuje malý vozík upravený pro servírování drobného občerstvení ve vlaku přímo na místech cestujících. Stevard během jízdy vlaku opakovaně prochází soupravou a nabízí cestujícím občerstvení. Ti, kdo nechtějí čekat, mohou jít stevardovi naproti a občerstvení si přinést na své místo hned. Nabídka občerstvení je omezená kapacitou servírovacího vozíku a zázemím pro minibar ve vlaku. V nástupních a vybraných stanicích je však sortiment průběžně doplňován.

České dráhy v současnosti nabízejí kompletní nabídku občerstvení v restauračních a bistro vozech ve více než 100 spojích a ve 26 spojích je k dispozici nabídka občerstvení z minibaru. S rozšiřováním služby minibaru a se zavedením prodejních automatů s občerstvením přímo ve vlacích počítají České dráhy v budoucnosti, například od prosincové změny jízdního řádu. 

Ve vlaku nově i automaty na drobné občerstvení

Cestující mají možnost si od tohoto týdne vyzkoušet i nově instalované automaty společnosti Delikomat. Ve třech soupravách InterPanter na trati Břeclav – Brno – Olomouc si můžou zakoupit cukrovinky nebo nápoje. Například Müsli do ruky za 18 Kč nebo minerální vodu za 16 Kč. Sortiment bude firma obměňovat, aby cestující pocítili změnu. Instalaci i provoz těchto přístrojů zajištuje obchodní partner.

Tento týden budou České dráhy instalovat čtvrtý zkušební automat. Během testovacího provozu bude v následujících třech týdnech provozovatel přístrojů zkoušet ideální interval doplňování sortimentu a servisování automatů. Pokud se služba cestujícím osvědčí, chce národní dopravce umožnit nákup drobného občerstvení z automatů i v dalších soupravách InterPanter na lince Praha – Česká Třebová – Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…