České dráhy posílí dopravu na víkendové Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR v Ostravě

17.09.2021 9:15 | Tisková zpráva

České dráhy výrazně posílí dopravu na Dny NATO a Dny Vzdušných sil AČR, které se o víkendu 18. a 19. září konají na ostravském letišti v Mošnově.

České dráhy posílí dopravu na víkendové Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR v Ostravě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Národní dopravce vypraví do stanice Mošnov, Ostrava Airport speciální expresní spoje z Prahy, Brna a Olomouce a posilové osobní vlaky z Bohumína, Opavy a Ostravy-Svinova. Kromě toho bude řada dálkových vlaků mimořádně zastavovat ve stanici Studénka.

Návštěvníci Dnů NATO můžou využít speciální vlaky, které pojedou do Mošnova z Prahy, Brna a Olomouce. Z hlavního města pojede mimořádný vlak railjet, který bude povinně místenkový. Odjíždět bude z pražského hlavního nádraží v 5:56 a do Mošnova přijede v 9:30. Spojení z jižní Moravy posílí přímý vlak s odjezdem z brněnského hlavního nádraží v 8:02 a příjezdem v 10:19. Zvláštní vlak z olomouckého hlavního nádraží pak pojede v 8:01 a do Mošnova přijede v 9:10. Během odpoledne pak tyto zvláštní vlaky svezou cestující zpět do Prahy, Brna i Olomouce.

Lidé, kteří míří na akci, mohou využít i mimořádná zastavení vlaků v železniční stanici Studénka, a to včetně vlaků kategorie SuperCity. Zastaví tam i vlaky jedoucí ze Žiliny, Varšavy nebo Vídně.

Posílení se ve dnech konání akce dočká i regionální doprava. Vypraveny budou zvláštní osobní vlaky, takže s prokladem pravidelných spojů budou jezdit každou půlhodinu až hodinu. Vybrané soupravy od cca 7 do 19 hodin mezi Ostravou a zastávkou Mošnov, Ostrava Airport, ČD posílí. Na spojích budou jezdit dvě jednotky CityElefant, kapacita této zdvojené soupravy je cca 600 míst k sezení a jejich celková kapacita je více než 1 200 osob.

tabulka

tabulka

V souvislosti s očekávanou vyšší poptávkou po cestování na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR doporučujeme návštěvníkům především ze vzdálenějších míst včasnou rezervaci míst. Pro cestu do Studénky nebo Mošnova je vhodné také zakoupit včas jízdenky. Jízdenky pro zvláštní rychlíky „Dny NATO“ i pro osobní vlaky z Ostravy a Opavy je možné zakoupit na pokladnách, v e-shopu a v aplikaci Můj vlak.

Přístup do areálu

V případě příjezdu na nádraží Ostrava-Svinov nebo Ostrava hl.n. doporučujeme návštěvníkům využít vlakové spoje do Mošnova či Studénky. Mezi železniční stanicí Studénka a obcí Albrechtičky bude zajištěna navazující zpoplatněná autobusová doprava. Do areálu akce je možné dojít také pěšky ze železničních stanic Studénka a Jistebník.

Podle platných hygienických opatření bude moci do areálu každý den 40 000 návštěvníků. Pro dodržení maximální povolené kapacity bude vstup do areálu možný pouze s předem zakoupenou vstupenkou.

Detaily o akci včetně informací o hygienických opatřeních a přesného popisu přístupových tras jsou k dispozici na webu pořadatele ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…