České dráhy upravily v loňském roce desítky veřejných přístupných prostor na nádražích

22.01.2016 9:07

Přes plánovaný prodej části závodu Českých drah státní organizaci Správa železniční dopravní cesty vyčlenil v roce 2015 národní dopravce finanční prostředky na zpříjemnění stavu veřejně přístupných prostor výpravních budov. Jen v Plzeňském a Jihočeském kraji se nad rámec běžné údržby realizovaly úpravy téměř v padesáti nádražích za 7 milionů korun. Běžná údržba a provoz stojí ročně České dráhy další desítky milionů korun.

České dráhy upravily v loňském roce desítky veřejných přístupných prostor na nádražích
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Finanční prostředky směřovaly především na opravy čekáren a dalších veřejných prostor včetně sociálních zařízení,“ uvedl Jiří Stuna, ředitel organizační jednotky Železniční stanice  se sídlem v Plzni. V Klatovech je vymalovaný vestibul a vyměněné osvětlení, v Plasích prošly rekonstrukcí veřejné WC, v Holýšově a Poběžovicích jsou nově opravené čekárny včetně výměny elektroinstalace, opravy omítek a vymalování, v Holýšově je navíc nová dlažba v čekárně. V Boru u Tachova, ve Starém Plzenci, Nepomuku, Blovicích a Staňkově mají budovy opravené omítky a vymalované čekárny. Stejnou úpravou projde po dokončení stavby stanice i objekt v Horažďovicích předměstí. Ve stanici Plzeň Jižní předměstí je vymalovaný vestibul a opravená světla, novou výmalbu najdou cestující také v Rokycanech a Přešticích. V Nýřanech a Starém Plzenci jsou opravené přístřešky přiléhající k budově. Výpravní budovy v Hostouni a v Chrástu u Plzně mají rekonstruované střechy.

Jihočeský kraj

Na jihu Čech se České dráhy soustředily na opravy omítek, veřejných WC a vymalování čekáren. Největší proměnou prošla výpravní budova v Písku, kde je renovovaná čekárna, veřejné WC včetně střechy i přístřešku přilehlého k budově. Opravené přístřešky najdou cestující také ve Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Putimi, Prachaticích a v Chýnově, vymalované čekárny jsou v Blatné, Dívičicích, Kaplici, Volarech, Milevsku, Soběslavi, Putimi, Majdaleně, Táboře nebo Hluboké nad Vltavou, kde je odstraněné graffiti na celé budově a nástupišti. V Třeboni, Hluboké nad Vltavou a Táboře prošlo renovací sociální zařízení a v krajském městě je vymalovaná příjezdová hala o pravená omítka.  V Čejeticích a Rybníku jsou vymalované čekárny a objekt v Čížové má opravenou střechu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…