České dráhy uzavřely Kolektivní smlouvu 2019

19.12.2018 12:08

Vedení akciové společnosti České dráhy dnes uzavřelo se zástupci všech deseti odborových sdružení působících ve společnosti Podnikovou kolektivní smlouvu na rok 2019.

České dráhy uzavřely Kolektivní smlouvu 2019
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Zaměstnancům zůstanou zachovány dosavadní benefity a dojde k mírnému růstu tarifních mezd. „Stejně jako v minulých letech bylo kolektivní vyjednávání i v letošním roce mimořádně dlouhé a velmi náročné. Teprve dnes, týden před Vánoci, jsme se dohodli na  klíčové oblasti, kterou je růst mezd. Jsem přesvědčen, že jsme našli kompromis, který je pro České dráhy ekonomicky únosný, chrání zájmy našeho akcionáře i věřitelů, kteří financují náš rozvoj, a zároveň zaručuje našim zaměstnancům sociální jistotu. Sociální smír a stabilita v personální oblasti jsou pro nás prioritou a vnímáme je jako klíčové pro chod celé firmy,“ zdůraznil výsledek kolektivního vyjednávání předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. „Růst mezd v roce 2019 bude ve všech tarifních třídách o 5,5 % a zároveň dojde k navýšení některých příplatků jako ocenění náročnosti práce na železnici a stabilizující prvek zaměstnanosti ve firmě při dnešní složité situaci na trhu práce,“ doplnil Miroslav Kupec.   

České dráhy mají v současnosti přibližně 14 800 zaměstnanců a průměrná mzda ve společnosti dosahuje přibližně 35 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…