České dráhy vypraví parní vlaky na Císařský den v Kadani

25.08.2022 19:43 | Tisková zpráva

V sobotu 27. srpna vypraví České dráhy parní vlak na jubilejní 30. ročník tradiční akce Císařský den v Kadani. V čele soupravy sestavené z historických vozů 3. třídy pojede parní lokomotiva 354.195 Všudybylka.

České dráhy vypraví parní vlaky na Císařský den v Kadani
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak pojede z Mostu do Kadaně a zpět a během dne je plánovaná ještě kratší jízda mezi Kadaní a Chomutovem. Jízdenky na vlak jsou v prodeji v e-shopu, u pokladních přepážek i u vlakového personálu Českých drah.

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

Slavnost v královském městě Kadaň připomene návštěvu císaře římského a krále českého Karla IV. z roku 1367. Program bude probíhat na Mírovém náměstí a ve Smetanových sadech. Pro návštěvníky bude připravené středověké tržiště s ukázkami řemesel, rytířské turnaje, šermířská a taneční vystoupení a děti se budou moci těšit na netradiční hry. Bezesporu nejzajímavější částí bohatého kulturního programu bude ve 14 hodin velkolepý příjezd Karla IV. s družinou. Celou akci zakončí ve 21 hodin slavnostní ohňostroj s akrobatickou show.

České dráhy vypraví na akci zvláštní parní vlak, který pojede po trase Most – Jirkov zastávka – Chomutov město – Chomutov – Kadaň-Prunéřov – Kadaň a zpět. Dopolední vlak do Kadaně bude odjíždět v 10:16 z Mostu, příjezd do Kadaně je naplánován na 11:04. Těsně před polednem sveze vlak zájemce z Kadaně do Chomutova a zpět. Na zpáteční cestu do Mostu se pak tato historická souprava vydá v 17:00. Zpět do Mostu dorazí vlak v 17:48.

V čele vlaku pojede parní lokomotiva 354.195 Všudybylka vyrobená v roce 1925. Ve vlaku bude řazeno pět historických vozů řady Ci s celkovou kapacitou asi 250 míst k sezení. Jízdenky jsou v prodeji v pokladnách, u průvodčích a v e-shopu ČD ZDE.

tabulka

tabulka

Detaily o parních vlacích jsou na portálu Vlakem na výlet. Podrobné informace o Císařském dni naleznete také na stránkách ZDE a města Kadaň (ZDE).

Parní lokomotiva ř. 354.1 (Všudybylka)

Oblíbené lokomotivy osobních vlaků a lehkých rychlíků, zejména pro svoji snadnou obsluhu a dobrou přechodnost. Vyráběly se v několika sériích a modifikacích. Původní rakouská konstrukce byla ve Škodových závodech postupně upravována. Několik lokomotiv bylo vybaveno unikátním ventilovým rozvodem páry. Poslední dojezdily v pravidelném provozu v roce 1978.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…