České dráhy zajistily unikátní přepravu silničních veteránů

13.07.2019 9:52

České dráhy zajistily výjimečnou přepravu celkem 50 silničních veteránů autovlakem na Slovensko. Historické automobily najely ve čtvrtek vpodvečer v terminálu na pražském hlavním nádraží na speciální autovozy nočního autovlaku EuroNight Bohemia a v pátek ráno dorazily do Popradu.

České dráhy zajistily unikátní přepravu silničních veteránů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Unikátní přesun veteránů zajistil národní dopravce pro organizátora Retro Prague Historic Rally 2019 za speciálních podmínek. Pro tento účel bylo použito pět speciálních autovozů a stejný počet lůžkových vagónů.

České dráhy přepravily unikátní silniční veterány z let 1932 až 1986 věhlasných značek. Mezi vozy byly např. Škoda Popular, Praga Alfa a další vozy značek Buggatti, Jaguar, Bentley, Tatra, Ford, Mercedes, Porsche, Wartburg Citroen, Peugeot, Alfa Romeo a další.

Autovlak běžně přepravu veteránů a některých aut se speciálním vybavením nebo úpravou nezajišťuje, proto byla přeprava těchto veteránů unikátní nejen množstvím ale také samotnými typy vozů.

Autovlak Českých drah jezdí denně mezi Prahou, Popradem, Košicemi a Humenným. Přepravovat v něm lze různé typy osobních aut a motorky, které splňují příslušné parametry nutné pro bezpečnou přepravu. Další podrobnosti o autovlacích najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…