České výrobky TEDOM se vrací na ruský trh

24.10.2013 17:40

Společnost TEDOM, přední český výrobce a exportér kogeneračních jednotek, posiluje své postavení na ruském trhu. Společnost dodala v minulých dnech 2 kogenerační jednotky do logistického centra Sofino jihovýchodně od Moskvy.

České výrobky TEDOM se vrací na ruský trh
Foto: TEDOM
Popisek: TEDOM

Jedná se již o sedmnáctou zakázku do Ruska v tomto roce. Celkový letošní export do Ruska dosáhne 200 milionů Kč, na příští rok je pak plánován nárůst až o 50%. TEDOM se tak definitivně vrací na svůj klasický exportní trh, kterým Rusko před krizí v roce 2008 bývalo.

Kogenerační jednotky v Sofinu budou sloužit pro dodávky elektřiny do logistického centra a k vytápění skladových prostorů. Jedná se o první etapu projektu, který zahrnuje 6 kogeneračních jednotek o elektrickém výkonu 10,4 MW. Druhá etapa bude následovat v příštím roce, poslední pak v roce 2015. Celkový objem dodávky bude činit 180 mil. Kč. TEDOM s tímto projektem na jaře zvítězil v soutěži o exportní grant, pořádaný HSBC bankou.

TEDOM je významným výrobcem kogeneračních jednotek, který se úspěšně prosadil v desítkách zemí světa. Za 22 let své existence instaloval TEDOM přes 3000 kogeneračních jednotek o celkovém elektrickém výkonu 800 MW. TEDOM a.s. sídlí v Třebíči, zaměstnává přes 500 pracovníků a jeho roční obrat poslední 3 roky trvale převyšuje 2 miliardy Kč.

Kogenerační jednotky jsou energeticky úsporná zařízení pro společnou výrobu elektřiny a tepla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…