České zemědělské a potravinářské firmy láká běloruský trh. V Minsku budou jednat o obchodní spolupráci

14.04.2015 13:47

Potraviny, technologie pro obchodní řetězce i zařízení pro potravinářský průmysl z produkce českých firem by mohly najít nové odbytiště v Bělorusku. Prezentovat nejen české potraviny a technologie odlétá dnes do Minsku dvacítka českých firem v rámci podnikatelské mise organizované Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Ministerstvem zemědělství ČR.

České zemědělské a potravinářské firmy láká běloruský trh. V Minsku budou jednat o obchodní spolupráci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Třídenní mise je zaměřena na navázání kontaktů s partnery v Bělorusku a získání informací o příležitostech a běloruském obchodním prostředí. Šanci prosadit se na běloruském trhu nebo prohloubit už existující obchodní spolupráci mají české potraviny a nápoje, ale i technologie a stroje v potravinářském průmyslu třeba na jednání firem na podnikatelském fóru, které připravila minská pobočka Obchodní a průmyslové komory Běloruska,“ upozornil na nové příležitosti pro české společnosti ředitel Zahraničního odboru Hospodářské komory České republiky Jiří Hansl.

Podnikatelská mise se koná v rámci pracovní cesty náměstkyně ministra zemědělství Jaroslavy Beneš Špalkové, která se zúčastní pravidelného zasedání česko-běloruské Společné pracovní skupiny pro otázky zemědělství.

Do mise se zapojily kromě EGAPu a ČEBu i firmy z dalších odvětví, jako je například energetika, strojírenství nebo stavebnictví, zástupci firem navštíví i několik potravinářských podniků.

Bělorusko bylo tradičním obchodním partnerem Československa, po jeho rozdělení zaujímá Česká republika postavení jednoho z nejvýznamnějších dovozců do země. Pro český export jsou perspektivní mimo jiné oblasti dodávek strojírenské techniky, potravin, dopravních prostředků nebo zařízení pro pivovary a sklárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…