Česko-izraelská smíšená obchodní komora: Česko-izraelský ženský akcelerátor má za cíl podpořit ženské podnikání

26.11.2020 12:54

„CIWA“ nově vznikající Česko-izraelský ženský akcelerátor je projektem v rámci vysoké školy CEVRO Institut za podpory izraelského velvyslanectví v Praze a Česko-izraelské smíšené obchodní komory (ČISOK).

Česko-izraelská smíšená obchodní komora: Česko-izraelský ženský akcelerátor má za cíl podpořit ženské podnikání
Foto: ČISOK
Popisek: Česko-izraelská smíšená obchodní komora.

Cílem akcelerátoru je přispět k rozvoji české startupové scény prostřednictvím podpory žen v podnikání s technologiemi. Projekt CIWA byl zahájen webinářem dne 25. listopadu ve 14 hodin. Jednalo se také o symbolické zahájení v den, který je připomínán jako Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách.

CIWA má za cíl být udržitelným projektem s dopadem, propojovat napříč odvětvími a dávat prostor pro spolupráci. Dlouhodobý program se bude skládat z různých kurzů. Velvyslanec Daniel Meron věří, že CIWA přispěje k růstu a posílení ctižádosti českých podnikatelek prostřednictvím příležitostí k vytváření sítí, vzdělávacích osnov a mentorství. „Doufejme, že tato zkušenost povzbudí ženy, které se účastní akcelerátoru, aby proměnily své nápady v realitu.“

„Jako president Česko-izraelské smíšené obchodní komory velmi vítám tento projekt a věřím, že se podaří naplnit jeho poslání, tj. urychlit hledání cesty startupů s připraveným produktem k zákazníkům. Izraelská zkušenost v této oblasti je pro nás velkou inspirací a CIWA má možnost ji využít“, říká Pavel Smutný, president ČISOK.

Úvodní webinář propojil fenomén ženského podnikání společně s technologiemi a zároveň společenským cílem boje proti násilí.  Linda Štucbartová doplňuje:
Akcelerátor má v názvu „ženský“, ale jeho cílem je podpořit celkovou diverzitu v rámci podnikatelského prostředí. Prostřednictvím projektu CIWA bude možné dlouhodobě a udržitelně podpořit ženské podnikání v oblastech jako sociální sféra, veřejná sféra či bezpečnost.“ 

S nápadem na rozvoj a podporu žen přichází členka Rady ČISOK Linda Štucbartová, která se dlouhodobě zabývá touto problematikou. CIWA navazuje na dvě úspěšné ženské podnikatelské mise do Izraele uskutečněné v letech 2018 a 2019. V letošním roce se podařilo uspořádat setkání 30 významných českých a izraelských žen na rezidenci velvyslance s názvem WOMEN LEADERS meeting Israel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…