Český export prostřednictvím Lidlu vloni dosáhl 4,2 miliardy korun

03.03.2015 16:36

Praha, 18. února 2015 – Privátní značky pomáhají českému exportu. Vývoz prostřednictvím řetězce Lidl vloni dosáhl 4,2 mld. Kč. Oproti roku 2013 je to nárůst o 3,1 %. Mezi společnosti, které prostřednictvím Lidlu vyváží, patří firmy jako Krahulík, Veseta, Alimpex – Maso, Mlékárna Čejetičky, Delimax a další.

Český export prostřednictvím Lidlu vloni dosáhl 4,2 miliardy korun
Foto: red
Popisek: LIDL spouští vzdělávací program pro vedoucí prodejen

Český export prostřednictvím společnosti Lidl míří do 16 zemí Evropy především však na Slovensko, do Polska, Maďarska, Rumunska, Chorvatska, Slovinska, Bulharska, ale třeba i do Švédska. Největší úspěchy slaví za hranicemi české uzeniny (privátní značka Pikok), pramenité a ochucené vody (Saguaro), mléčné výrobky (Fruit Jumbo a Pilos), ale třeba i některé druhy alkoholických nápojů (pivo Argus Maestic).

Dlouhodobým stabilním partnerem řetězce Lidl je firma Krahulík, která patří také k jejím nejúspěšnějším exportérům. „Spolupráce se společností Lidl je s ohledem na aktuálně dodávané objemy pro naši společnost zásadní. V současné době tvoří podíl exportu z celkového objemu dodaného společnosti Lidl až 75 % a z celkové produkce naší společnosti až 25 %,“ uvedl Antonín Haberl, obchodní manažer společnosti Krahulík-MASOZÁVOD Krahulčí, a.s. Do zahraničí výrobce dodává celkem 11 produktů pod značkou PIKOK. „Prostřednictvím Lidlu nyní exportujeme do 6 zemí a během roku 2015 by se počet zemí měl rozšířit ještě o další dvě,“ dodal Antonín Haberl.

Společnost Lidl je pro mnoho českých výrobců strategickým partnerem, bez kterého by na zahraničních trzích neuspěly. „Pro Lidl vyrábíme téměř 30 druhů lahůdkářských výrobků jako jsou saláty, pomazánky, marinády a aspikové výrobky. Možnost vyvážet do zahraničí prostřednictvím společnosti Lidl do dalších zemí z ní dělá strategického partnera na retailovém trhu. Víme, že naše výrobky snesou nejpřísnější parametry a roste jejich obliba i na velmi náročných zahraničních trzích. Právě každodenní konfrontace s nejvýznamnějšími evropskými hráči v našem oboru nás může posouvat v tomto snažení dále. V tom vidíme obrovskou zkušenost i do budoucna,“ uvádí Jan Vrba, generální ředitel společnosti Delimax.

 

Společnost Lidl staví svoji filozofii prodeje na privátních značkách, které tvoří 80 % celého sortimentu. V žádném případě to však neznamená, že jde o levnou a nekvalitní variantu značkového produktu. „Díky privátním značkám si můžeme mnohem lépe hlídat kvalitu produktů, za kterou na svých prodejnách ručíme. Mezi našimi výrobci jsou renomovaní i méně známí výrobci, kteří musí bez rozdílu splnit přísná kritéria na kvalitu produktů, což kontrolujeme pravidelnými audity a laboratorními testy,“ uvádí Jitka Vrbová, tisková mluvčí společnosti Lidl. Pro spolupráci s maloobchodním řetězcem musí být výrobce schopen dodávat zboží také v požadovaném množství.       

 

Vývoj exportu českých výrobců prostřednictvím Lidl ČR

 

Rok

2010

2011

2012

2013

2014

 

Objem vývozu

v mld. Kč

2,5

2,8

3,1

 

4

 

 

4,2

 

* objem vývozu v nákupních cenách

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…