Český rozhlas: „Darujte hračku“ může splnit rekordní počet přání

18.11.2014 15:18

Od dnešního dne je možné s Českým rozhlasem darovat hračku, která o Vánocích potěší děti v dětských domovech, ústavech sociální péče a stacionářích. Díky databázi přání, kterých je letos rekordní počet, a speciální aplikaci je možné hračku darovat zcela konkrétnímu dítěti. Projekt Darujte hračku plní dětské touhy a vánoční přání už 16. rokem.

Český rozhlas: „Darujte hračku“ může splnit rekordní počet přání
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Těší mě, že se Český rozhlas stal letos opět mediálním partnerem projektu Darujte hračku. Jde o výjimečnou akci, do které se může zapojit každý, a darovat tak opravdovou radost. Sbírka začala 18. listopadu. Jejím cílem je pomoci dětem, které jsou znevýhodněné fyzicky, mentálně, ale i sociálně,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Projekt se zaměřuje i na mládež, která mnohdy ocení praktické dárky. Studenti například často potřebují učební pomůcky. Mladí lidé, kteří opouštějí domovy, se zase chtějí osamostatnit, ale nemají vybavení pro samostatnou domácnost.

Každé z dětí si namalovalo svá přání už v září a říjnu. Na základě toho vznikla databáze přání. Tu pro tento rok vytvořila zcela novou olomoucká společnost Leksys, s.r.o.  Vybrané a zakoupené dárky mohou lidé poslat bezplatně prostřednictvím přepravního partnera sbírky – společnosti GLS, poštou nebo osobně přinést na adresu rozhlasu (Vinohradská 12, Praha 2), a to až do 14. prosince. Sběrné místo je otevřeno denně od 9.00 - 19.00 hodin. Sledovat provoz sběrného místa je možné také prostřednictvím videostreamu na webu Darujte hračku.

„O oblíbenosti projektu Darujte hračku svědčí nejen zvyšující se zájem posluchačů, ale i nárůst domovů, dětí a přání, kterých je letos rekordních 5140 od 2570 dětí a klientů ze 70 domovů a ústavů. Věřím, že se nám všechna povede uspokojit tak jako v loňském roce, kdy se společně podařilo splnit 3 964 přání z celkového počtu 3 966 od 1 983 dětí a klientů,“ dodal Pavel Klempíř, ředitel Tanga Havlíčkův Brod, které projekt realizuje od roku 1997.

Slavnostní předání sbírky zástupcům dětských domovů a ústavů se uskuteční 17. prosince od 13.00 do 15.00 hodin v kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. I letos Český rozhlas plánuje z galaprogramu on-line video přenos.  Všechny dárky najdou děti v domovech pod stromečkem na Štědrý večer. 

Více informací je možné najít na www.darujtehracku.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…