Český rozhlas: Generální ředitel René Zavoral obhájil pozici místopředsedy EBU Rozhlasového výboru

12.04.2019 21:20

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral obhájil funkci člena stěžejního orgánu Evropské vysílací unie (EBU) a zároveň podruhé místopředsedy Rozhlasového výboru EBU, ve kterém zasedají představitelé předních veřejnoprávních rozhlasových vysílatelů.

Český rozhlas: Generální ředitel René Zavoral obhájil pozici místopředsedy EBU Rozhlasového výboru
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Delegáti Rozhlasového shromáždění potvrdili nové personální složení pro období 2019-2021, které se uskutečnilo v bulharské Sofii ve dnech 11. až 12. dubna 2019.

„Velmi si vážím jak znovuzvolení do Rozhlasového výboru, tak do funkce místopředsedy. V následujícím období bych se rád zaměřil především na téma digitalizace, obecně distribučních platforem a nová média, protože prioritou Českého rozhlasu je neustálé hledání dalších a nových cest, jak dostat obsah vysílání k našim posluchačům,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Volby do Rozhlasového výboru se konají každé dva roky v průběhu Rozhlasového shromáždění EBU. Volbě předcházela dvoudenní zasedání, která se zaměřila na téma mladých posluchačů a jejich potřeb, měření úspěšnosti veřejnoprávních médií, nestrannost v měnícím se světě, kreativní využití nejnovějších technologií a také debatu o nové strategii a rozvíjení EBU.

Se svými 14 členy je Rozhlasový výbor EBU (EBU Radio Committee) hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě. Rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.

Předsedou Rozhlasového shromáždění byl zvolen Graham Ellis z BBC. Vedle generálního ředitele Českého rozhlasu byli dalšími dvěma místopředsedy zvoleni Serge Schick z Radio France a Philippa de Rotten ze švýcarského SRG-SSR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…