Český rozhlas: Novinkou festivalu Prix Bohemia Radio je mobilní aplikace

19.03.2018 8:41

Tradiční soutěžní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas, se již potřetí koná ve dnech od 19. do 22. března v Olomouci. Role čestné prezidentky se opět ujala herečka Hana Maciuchová. Návštěvníci mohou poprvé využít stejnojmennou dvojjazyčnou mobilní aplikaci. Nedílnou součástí festivalu bude udělení Ceny Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře a uvedení rozhlasové osobnosti do Síně slávy.

Český rozhlas: Novinkou festivalu Prix Bohemia Radio je mobilní aplikace
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V Olomouci se v pondělí představí finálové pořady sekce Dokument, v úterý díla mezinárodní kategorie Reportáž a ve středu Drama. Novinkou letošního ročníku Prix Bohemia Radio je stejnojmenná mobilní aplikace, která je dostupná pro všechny mobilní telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android, jejímž prostřednictvím mohou návštěvníci pohodlně sledovat nejaktuálnější dění z festivalu. „Letošní ročník mezinárodního rozhlasového festivalu, jehož dlouhodobou ambicí je rozvíjet a sdílet rozhlasovou tvorbu veřejnoprávních médií v zemích střední Evropy, bude vedle poslechů soutěžních děl, pestrého programu a zajímavých hostů opět příležitostí k formálním i neformálním setkání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vedle poslechů finálových pořadů je pro návštěvníky připravený bohatý doprovodný program v podobě debat, koncertů a divadelních představení. Na festivalu se také představí jednotlivé stanice Českého rozhlasu.

Na slavnostním zakončení festivalu Prix Bohemia Radio budou ve čtvrtek 22. 3. v každé kategorii vyhlášeny tři vítězné příspěvky. Prezident Herecké asociace Ondřej Kepka předá Cenu Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře a generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral uvede do Síně slávy vybranou rozhlasovou osobnost.

Více informací o aktuálním 34. ročníku Prix Bohemia Radio najdete na webu (ZDE). Aplikace Prix Bohemia Radio je ke stažení zdarma v App Store (ZDE) nebo Google Play (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…