Český rozhlas: Plánovaná výluka vysílače Kleť omezí vysílání rozhlasu a televize

02.10.2017 9:17

Ve středu 4. října 2017 se z důvodu pravidelné údržby zařízení uskuteční plánovaná výluka vysílače Kleť. Tato výluka postihne kromě jiných i rozhlasovou frekvenci 106,4 MHz, na které vysílá Český rozhlas České Budějovice. Středeční výluka se dotkne i dalších rozhlasových a televizních stanic šířených z vysílače Kleť společnosti České Radiokomunikace.

Český rozhlas: Plánovaná výluka vysílače Kleť omezí vysílání rozhlasu a televize
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V čase mezi 10. a 12. hodinou se vysílání Českého rozhlasu České Budějovice na frekvenci 106,4 MHz zcela odmlčí. V tuto dobu mohou posluchači ladící tuto frekvenci náš program přijímat pouze prostřednictví internetu a v digitálním rozhlasovém multiplexu DAB.

Mezi 12. a 15. hodinou pak bude vysílání na frekvenci 106,4 MHz šířeno se sníženým vyzářeným výkonem, to se projeví dočasným zhoršením kvality příjmu Českého rozhlasu České Budějovice na odlehlejších místech Jihočeského kraje. Výluka se nedotkne vysílačů na kmitočtech 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko.

Vysílací schéma Českého rozhlasu České Budějovice se po dubu výluky nemění. Krátce po 10. hodině začíná oblíbený hudební pořad Písničky pro radost s dechovkou vybranou hudebním redaktorem Zdeňkem Voráčem a telefonickými gratulacemi posluchačů. Hudební redakce přijímá žádosti o gratulace jen pro adresáty, kteří se nacházejí v předpokládaném dosahu signálu vysílačů. Již objednané gratulace lze přesunout na jiný termín na telefonním čísle 386 797 251.

Posluchači, kterých se výluka frekvence 106,4 MHz dotkne a při zapnutí rozhlasového přijímače uslyší pouze šum, mohu bez omezení poslouchat vysílání Českého rozhlasu České Budějovice na webu budejovice.rozhlas.cz, v digitálním rozhlasovém multiplexu DAB nebo prostřednictvím aplikace iRadio v mobilních telefonech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…