Český rozhlas: Pohádkový skřítek Hajaja promluví živě

30.08.2021 19:35 | Tisková zpráva

Rádio Junior zpříjemní malým i velkým posluchačům návrat do školy živě čtenými pohádkami v dalším ročníku projektu Hajaja živě.

Český rozhlas: Pohádkový skřítek Hajaja promluví živě
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Původní seriál Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky budou po sedm večerů číst herci Městských divadel pražských. První příběh zazní již 30. srpna v 19.45, všechna čtení lze také sledovat v živém videostreamu přímo ze studia.

Celý nadcházející týden se posluchači Rádia Junior a Českého rozhlasu Dvojka mohou těšit na nový seriál Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky, který je založen na citoslovcích a nejrůznějších zvucích. Nelehké role vypravěčů se zhostí například Zdeněk Piškula, Dana Batulková, Viktor Dvořák a další herci Městských divadel pražských. Režie netradičních pohádek se ujala Tereza Verecká, jež je zároveň autorkou seriálu.

Hajaju živě naladí posluchači od pondělí 30. srpna do neděle 5. září vždy v 19:45 ve vysílání Rádia Junior a Českého rozhlasu Dvojka, na Facebooku Rádia Junior mohou také sledovat videopřenos přímo ze studia. Speciální vysílání doplní též rozhovory s jednotlivými herci, kteří budou od 19 hodin hosty Klubu Rádia Junior.

„Skřítek Hajaja je tu s námi přes 60 let a patří bezpochyby do výkladní skříně Českého rozhlasu. Kdysi dávno promlouval hlasem Vlastimila Brodského. Jsem moc rád, že pro mnohé herce je ctí ve čtení Hajaji pokračovat dál. A Hajaja živě? Všichni ti, kteří někdy četli pohádku svým dětem, vnoučatům, dětem ve škole, školce, nebo někdy profesně, vědí, že to není nic snadného. Ale? Každé živé čtení má své kouzlo, a doufám, že to rozhlasové kouzlení si všichni posluchači, hlavně děti, skvěle užijí. Já se těším moc,“ říká Adam Kebrt, šéfredaktor Rádia Junior.

Více informací o pořadu a programu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…