Český rozhlas: Před sto lety se poprvé ozval hlas „Vrabčáka“

17.12.2015 20:22

V sobotu 19. prosince připomene Český rozhlas Dvojka ve svém vysílání sté výročí narození slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf, vlastním jménem Edith Giovanna Gassionová. Posluchači se tak mohou těšit na celodenní vysílání věnované osobnosti 20. století, která byla známa právě pod touto přezdívkou.

Český rozhlas: Před sto lety se poprvé ozval hlas „Vrabčáka“
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Melodie Edith Piaf a další francouzské šansony zazní hned po půlnoci v pořadu Noční proud, který tentokrát moderuje Jitka Benešová a ke stejné hudbě se vrátí i průvodci pořadu Klub Evergreen Jan Smigmator a Dasha, kteří posluchače přenesou do Paříže minulého století.

Do pořadu Nezatloukat si Hana Švejnohová pozvala Světlanu Nálepkovou, herečku a zpěvačku, jejíž tvorbu výrazně Edith Piaf ovlivnila.

Na setkání v Divadle u Hasičů od 11.00 hodin pak přijdou Radka Fišarová, Zora Jandová, Libuše Švormová, Marta Balejová, Jiří Žák a společně s Alešem Cibulkou v Toboganu zavzpomínají na divadelní představení, filmy a písně oblíbené zpěvačky.

I Víkendový Kolotoč se bude věnovat písním Edith Piaf, ale zazní také jiní šansoniéři jako Jacques Brel, Juliette Gréco, ZAZ a další.  Střípky ze života Edith Piaf přinese Studio Retro po 20. hodině.

Den s francouzským šansonem zakončí Noční Mikrofórum ve 22.30, hostem Zory Jandové bude slovenská muzikálová zpěvačka Zdenka Trvalcová.

Nabídka pro posluchače je bohatá, což dokládají i slova šéfredaktora Českého rozhlasu Dvojka Miroslava Dittricha: „Bude to příjemné a přitom nenásilné připomenutí nezapomenutelné šansoniérky. Vysíláním bude prostupovat už od půlnoci, celý den, v různých „podobách“ a to až do další půlnoci. Já osobně se na vysílání Dvojky v předposlední prosincovou sobotu velmi těším.“

Více informací o programu a pořadech naleznete na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …