Český rozhlas: Rádio Junior se zapojí do mezinárodního projektu #SayHi

06.10.2020 8:24

Stanice Českého rozhlasu pro děti, Rádio Junior, se zapojí do mezinárodního projektu #SayHi pod záštitou Evropské vysílací unie. Společně s dalšími evropskými a světovými veřejnoprávními vysílateli tak propojí děti napříč různými zeměmi a kulturami pomocí hudby, tance a moderních technologií.

Český rozhlas: Rádio Junior se zapojí do mezinárodního projektu #SayHi
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Projekt podporující sounáležitost využívá prvky, které jsou pro všechny zapojené země společné – píseň přeloženou do národního jazyka, jednoduchou choreografii a motto #SayHi. Českou mutaci originální písně napsal a zazpíval zpěvák Vojta D. Pro píseň nazvanou Zatancuj vznikl také videoklip, v němž spolu se zpěvákem účinkují členové Dismanova rozhlasového dětského souboru. Režie se ujala oceňovaná mladá režisérka působící převážně v zahraničí Tereza Hirsch. Choreografii k projektu, kterou se budou moci všichni zájemci naučit prostřednictvím instruktážního videa zveřejněného na webu Rádia Junior, vytvořila norská taneční skupina Quick Style.

„Jde o jedinečný počin, především tím, do jaké míry je interaktivní, což je v dnešní době nutnost. Koordinovanou kampaní a závěrečným vysíláním ve všech zúčastněných zemích můžeme propojit děti z různých kultur, dát jim možnost se pobavit, mít společný cíl, to všechno klidně i z pohodlí vlastního pokoje,“ říká šéfredaktor Rádia Junior Tomáš Vacek.

Projekt #SayHi vyvrcholí 12. listopadu 2020 v 12:00 hodin středoevropského času vysíláním společné písně na vlnách všech zapojených rádií, které tak umožní dětem i dospělým si společně zatančit. Tanec se bude v mnoha zemích přenášet živě a díky sloganům #SayHi a #radiojunior bude možné se podívat, jak se tančilo kdekoliv na světě.

„Jsem moc rád, že můžu být součástí takhle krásného projektu. Věřím, že se písnička bude všem líbit a nemohu se dočkat, až na ni budou všichni tančit a budou si ji zpívat,“ dodal zpěvák Vojta D.

Více informací o projektu a o tom, jak se zapojit, naleznete na webových stránkách Rádia Junior ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…