Český rozhlas: Radio Wave slaví deset let od startu vysílání

07.01.2016 19:10

Ve středu 13. ledna oslaví Radio Wave desetileté výročí vysílání. Český rozhlas spustil novou stanici určenou zejména mladým a mladě smýšlejícím posluchačům 13. ledna 2006 přesně ve 13 hodin a 13 minut ve vinohradském studiu. V rámci oslav se mohou posluchači těšit na výběr největších hitů, nejúspěšnějších příspěvků a také na narozeninovou party v pražském klubu MeetFactory.

Český rozhlas: Radio Wave slaví deset let od startu vysílání
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

"Spuštěním stanice Radio Wave odčinil Český rozhlas dluh vůči mladé generaci, pro kterou do té doby v rozhlasovém éteru neexistovalo kvalitní vysílání. Za deset let se z Radia Wave stal respektovaný projekt zahrnující celé spektrum multimediálních formátů. Naším cílem je, aby stanice nadále byla vývojovou laboratoří propojující audiovizuální obsahy s on-line prostředím a sociálními sítěmi a vytvářející obsahy i pro některé další stanice,“ uvedl náměstek pro program a vysílání René Zavoral.

Desáté narozeniny oslaví Radio Wave 13. ledna ve svátečním vysílání, v němž posluchači uslyší gratulace fanoušků i osobností blízkých Wavu. Z éteru zazní největší hudební hity Radia Wave, nejúspěšnější příspěvky v historii stanice i skladby na přání. Narozeninový obsah bude i na webu Radia Wave, o jehož speciální vizuální podobu se postarali výtvarníci Jiří Franta a David Böhm.

Příznivci a posluchači Wavu jsou zváni také na narozeninovou party, která se uskuteční 16. ledna v pražském klubu MeetFactory a vystoupí na ní syrský zpěvák Omar Souleyman.

„Značkou Deset let Radia Wave spojíme v průběhu roku i další připravované akce. Za nejvýraznější považuji otevření nového proskleného vysílacího studia na Vinohradské ulici, které plánujeme na 11. dubna. Wave tak bude zase o krok blíže svým posluchačům, a to doslova,“ řekla šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Radio Wave je stanice zaměřená na hudbu, životní styl, trendy, kulturu, nové technologie a občanské aktivity. Stanici si je možné naladit v digitálním vysílání a na internetu. Od února 2015 vysílá také na FM na stanici Českého rozhlasu Vltava, a to každý den od 19 do 20 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…