Český rozhlas: Vinohradská 12 obhájila první místo v anketě Podcast roku

18.06.2022 10:49 | Tisková zpráva

Zpravodajský podcast Vinohradská 12 získal dvě ocenění v anketě Podcast roku. Opět jednoznačně zvítězil ve veřejném hlasování v kategorii Veřejnoprávní podcast a prvním místem pořad ocenila v kategorii Zpravodajství i odborná šestičlenná porota.

Český rozhlas: Vinohradská 12 obhájila první místo v anketě Podcast roku
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Druhé místo v posluchačském hlasování obhájil Host Lucie Výborné. Podcasty Českého rozhlasu ocenila odborná porota na prvních příčkách v pěti kategoriích. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32393 lidí

„Podcastovou tvorbu považujeme za jednu z důležitých cest, jak dostat rozhlasový obsah k posluchačům, což se nám velmi daří. Dalším důkazem toho je hned několik ocenění podcastů Českého rozhlasu v prestižní anketě Podcast roku, a to jak ze strany veřejnosti, tak i od odborníků. Gratuluji kolegům za skvělá umístění a přeji jim, aby se jejich podcasty i nadále těšily popularitě a posluchačská základna Českého rozhlasu se neustále rozrůstala,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Podcasty Českého rozhlasu soutěžily ve čtvrtém ročníku ankety Podcast roku v kategoriích Veřejnoprávní podcast a Cena odborné poroty. Na první příčce kategorie určené veřejnoprávním médiím se umístil zpravodajský podcast Vinohradská 12, který zároveň získal první místo v kategorii Cena odborné poroty – Zpravodajství. První původní podcast Českého rozhlasu, který je dostupný na zpravodajském serveru iRozhlas.cz a v podcastových aplikacích, se každý pracovní den věnuje jednomu zpravodajskému tématu v souvislostech. Na druhé příčce se umístil populární pořad Českého rozhlasu Radiožurnál Host Lucie Výborné. V kategorii Veřejnoprávní podcast obsadil čtvrté místo pořad Českého rozhlasu Dvojka Kriminálka, ve kterém Mirek Vaňura odhaluje známé české detektivní případy po roce 1989. Pátá příčka patří zábavné talkshow Radia Wave Buchty moderátorek Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové.

Podcasty Českého rozhlasu ocenila odborná porota na prvním místě hned v pěti kategoriích. Vinohradská 12 obdržela první místo v kategorii Zpravodajství a polepšila si tak oproti loňskému ročníku ankety o jednu příčku. Cenu odborné poroty v kategorii Zábava si odnáší sofistikovaně neseriózní zábavný podcast Buchty. Podcastová série Radiožurnálu Sport Stadiony s Martinem Minhou, která přináší unikátní příběhy fotbalových stadionů, zvítězila v kategorii Sport. Nejlepším Podcastem roku v kategorii Osobní rozvoj a vzdělávání se stal magazín Radia Wave s názvem Balanc, který se věnuje seberozvoji, prospěšnému životnímu stylu a mezilidským vztahům. Objevem roku je pořad Českého rozhlasu Plus Čekání na prezidenta, inteligentní průvodce při hledání hlavy státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…