Český rozhlas Vltava odvysílá 2. února koncert k 20. výročí rozhlasového Vydavatelství a nakladatelství

29.01.2021 9:35

Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu si v letošním roce připomíná dvacet let existence. Od roku 2001 zpřístupňuje nejširší hudební veřejnosti formou nových vydání nejrůznějších sbírek hudebnin, vydává noty pro potřeby hudebních škol a podporuje novou tvorbu současných skladatelů výrobou orchestrálních materiálů.

Český rozhlas Vltava odvysílá 2. února koncert k 20. výročí rozhlasového Vydavatelství a nakladatelství
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

U příležitosti 20. výročí odvysílá Český rozhlas Vltava v úterý 2. února od 20 hodin živě koncert z rozhlasového studia S1 na Vinohradské třídě. Do programu jsou zařazena reprezentativní díla komorní hudby z nakladatelského katalogu Českého rozhlasu. Na koncertě zazní hudba Jana Václava Hugo Voříška, Jana Nováka, Jindřicha Felda, Adama Skoumala nebo Jana F. Fischera v podání předních současných interpretů klasické hudby – klavíristky Dory Novak-Wilmington, harfistky Lydie Härtelové, violoncellisty Štěpána Filípka, houslisty Milana Al-Ashhaba, klarinetisty Karla Dohnala nebo fagotového souboru Duo Esperanza. Záznam koncertu nabídne Český rozhlas D-dur 20. února 2021 od 20 hodin.

„Kromě koncertu připravujeme k 20. výročí také bilanční brožuru, jejíž součástí bude řada unikátních materiálů, fotografií a připomenutí výrazných projektů. V průběhu roku nabídneme na našem webu notové záznamy a nahrávky dvaceti zbrusu nových hudebních miniatur od dvaceti českých soudobých autorů napsaných přímo pro tuto mimořádnou příležitost,“ uvedl vedoucí Podpory vydavatelství a nakladatelství Robert Škarda.

Vznik Vydavatelství a nakladatelství navázal v roce 2001 na tradici výroby a nákupu notových materiálů sahající až k počátkům hudebního vysílání a zahájení činnosti orchestru Radiojournalu v roce 1926. Dnes čítá nakladatelský katalog stovky notových materiálů a publikací, které využívají profesionální i amatérské orchestry, sbory nebo hudební školy.

Nakladatelství dále provozuje půjčovnu notových materiálů, badatelnu a spravuje notové materiály Českého hudebního fondu. Jeho hlavním posláním je ochrana práv a zpřístupnění hudebních děl, která Český rozhlas vyrábí a využívá ve vysílání, při nahrávání nebo na koncertech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…