Český rozhlas je otevřený zajímavým námětům na audio formáty

09.01.2023 16:14 | Tisková zpráva

Český rozhlas přijímá od tvůrců a nezávislých producentů náměty na audio formáty v žánrech zpravodajství, publicistika, dokument, hraná tvorba či hudba.

Český rozhlas je otevřený zajímavým námětům na audio formáty
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Náměty lze posílat prostřednictvím rozhlasové webové stránky kdykoliv v průběhu roku. Formáty natočené podle schváleného námětu budou využity ve vysílání některé ze stanic Českého rozhlasu nebo na audioportálu mujRozhlas, na rozhlasových webových stránkách a dalších platformách. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Zajímá nás spolupráce s novými autory a vítáme náměty, díky nimž ukážeme posluchačům aktuální témata, pohledy a zpracování. Jsme otevření širokému spektru témat a žánrů i zacílení na různé posluchačské skupiny,“ vysvětlila záměr Českého rozhlasu ředitelka Vývoje a výroby Iva Jonášová. 

Námět lze podat nejenom na pravidelný pořad či podcast, ale i na sérii s limitovaným počtem dílů. Po řádném vyplnění a odeslání formuláře prostřednictvím webové stránky www.rozhlas.cz/namety nebo na e-mail namety@rozhlas.cz bude námět zaregistrován v Evidenci námětů Českého rozhlasu. Ty z námětů, které splní podmínky, budou doporučeny k prezentaci na Námětové radě Českého rozhlasu. Při hodnocení námětu jsou zvažovány dramaturgické, programové, výrobní a finanční aspekty. Náměty ve finální podobě schvaluje Programová rada Českého rozhlasu.

Webová stránka obsahuje zároveň poptávku z jednotlivých stanic po konkrétních pořadech, tématech či formátech, o něž mají stanice zájem. „Vzhledem k napnutému rozpočtu bych zájemcům doporučil, aby si nejprve prohlédli aktuální poptávku ze stanic, případně audioportálu mujRozhlas, a pokud je něco zaujme, neváhali přijít s odpovídající nabídkou. To ovšem neznamená, že s vlastními náměty nemají šanci uspět. Jen musejí počítat, že cesta k realizaci bude o něco složitější. Nicméně Český rozhlas vyčlenil prostředky i na tyto nové formáty, které nevycházejí ze stávajících vysílacích schémat stanic,“ doplnil ředitel Programu Českého rozhlasu Ondřej Nováček.

Autoři či producenti mohou podávat výhradně náměty na audio formáty, které jsou primárně určeny k poslechu, nikoliv náměty ke zveřejnění v textové či audiovizuální podobě. Textový či audiovizuální obsah ovšem může být součástí projektů primárně určených k poslechu. Podmínky pro podání námětu jsou shodné pro formáty určené pro lineární vysílání Českého rozhlasu i pro podcasty k on demand konzumaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…