Český rozhlas potvrdil rekordní pozici na trhu, Radiožurnál navyšuje náskok na 1. místě v poslechovosti

04.08.2021 12:50 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 1. a 2. čtvrtletí 2021 potvrzují trend zvyšujícího se zájmu posluchačů o vysílání stanic Českého rozhlasu. ČRo Radiožurnál znovu navýšil svůj náskok v pozici nejposlouchanějšího rádia v ČR v denním i týdenním poslechu.

Český rozhlas potvrdil rekordní pozici na trhu, Radiožurnál navyšuje náskok na 1. místě v poslechovosti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl opět rekordní hodnoty, a to 27,4 %. Celkem poslouchá Český rozhlas denně 1 685 tisíc a týdně 2 781 tisíc posluchačů (nárůst o 16 tisíc denně a 124 tisíc týdně).

„Jsem rád, že aktuální výsledky ukázaly, že historicky nejlepší pozice Českého rozhlasu na rádiovém trhu nebyla náhodným výkyvem, ale že se jedná o pozitivní trend v delším časovém období. Zvláště potěšující je, že na rostoucím zájmu posluchačů se podílejí svým posilováním všechny naše klíčové stanice – Radiožurnál, Dvojka, regionální studia, Plus i Vltava. Jasně se ukazuje, že vysílání Českého rozhlasu obstálo v nelehké době „lockdownu“ a dokázalo úspěšně oslovit posluchače. Je to pro nás nejen příslibem, ale i závazkem do budoucna, abychom tyto pozice obhájili i v době „postcovidové.“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

ČRo Radiožurnál poslouchalo denně 900 tisíc a týdně 1 703 tisíc posluchačů. Posílení znovu zaznamenaly regionální stanice ČRo se 430 tisíci posluchači denně (nárůst o 15 tisíc) a 720 tisíci týdně (+63 tisíc). Vůbec nejlepší výsledek ve své krátkodobé historii zaznamenala analyticko-publicistická stanice ČRo Plus: 122 tisíc posluchačů denně (+18 tisíc) a 231 tisíc týdně (+43 tisíc). Nadále se daří i stanici ČRo Dvojka, která i přes menší pokles v denním poslechu (358 tisíc posluchačů) posiluje dlouhodobě, v týdenním poslechu dosáhla svého maxima od roku 2016 a aktuálně ji poslouchá 628 tisíc týdně (+ 18 tisíc). Významné zlepšení registrujeme i u kulturní stanice ČRo Vltava, a to jak v denním na 66 tisíc posluchačů (+10 tisíc), tak zejména v týdenní poslechu na 192 tisíc (+29 tisíc). Mezi jednotlivými regionálními stanicemi ČRo je nejúspěšnější ČRo Brno, který si naladí denně 112 tisíc a týdně 190 tisíc posluchačů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…