Český rozhlas připomene 50. výročí srpnových událostí roku 1968 pietním aktem a speciálním programem

15.08.2018 16:37

U příležitosti 50. výročí srpnových událostí roku 1968 uctí Český rozhlas památku padlých při okupaci Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy pietním aktem. Uskuteční se v úterý 21. srpna od 11.00 hodin před budovou Českého rozhlasu v Praze na Vinohradské ulici 12. Český rozhlas výročí roku 1968 připomene také speciálním třináctihodinovým živým vysíláním a koncertem na Václavském náměstí.

Český rozhlas připomene 50. výročí srpnových událostí roku 1968 pietním aktem a speciálním programem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Vzpomínkové akce se zúčastní čelní představitelé státu, zástupci Českého rozhlasu a pamětníci srpnových událostí. Slavnostní projevy zahájí generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, s proslovy se dále připojí předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda PS PČR Radek Vondráček, předseda vlády Andrej Babiš a primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. V průběhu pietního aktu bude odhalena nová pamětní deska na počest obětem padlým u vinohradské budovy Československého rozhlasu při okupaci země vojsky zemí Varšavské smlouvy.

Výročí srpnových událostí roku 1968 připomene Český rozhlas široké veřejnosti také třináctihodinovým živým vysíláním velkého speciálu s názvem Studio '68, které začíná již 20. srpna ve 21.00 hodin na stanici Český rozhlas Radiožurnál. Jeho moderátoři Jan Pokorný a Martin Veselovský provedou jak přítomné návštěvníky, tak posluchače minutu po minutě událostmi srpnové noci roku 1968.

Večer 21. srpna se uskuteční na Václavském náměstí od 20.00 hodin Koncert '68, na kterém zazní ikonické skladby roku 1968 v podání Marty Kubišové, Marty Jandové, Anety Langerové, Lucie Bílé, Terezy Černochové, Jany Kirschner, Vojty Dyka, Matěje Rupperta, Xindla X a Honzy Křížka v aranžmá Petra Maláska za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…