Český rozhlas připomene 51. výročí okupace Československa pietním aktem

19.08.2019 12:20

U příležitosti 51. výročí srpnových událostí roku 1968 se ve středu 21. srpna v 11.00 hodin před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské ulici v Praze uskuteční pietní akt s kladením věnců. Vítána je i široká veřejnost.

Český rozhlas připomene 51. výročí okupace Československa pietním aktem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Vzpomínkové akce se zúčastní čelní představitelé státu, zástupci Českého rozhlasu a pamětníci srpnových událostí. Slavnostní projevy zahájí generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, s proslovy se dále připojí předseda Senátu PČR Jaroslav Kubera, předseda PS PČR Radek Vondráček, velvyslanec Slovenské republiky Peter Weiss a primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. Mezi pamětníky budou přítomni bývalí pracovníci tehdejšího Československého rozhlasu Věra Homolová, Tomáš Tomka, Jitka Borkovcová či Richard Seemann.

Český rozhlas při této příležitosti zároveň v budově v Římské ulici 13 zpřístupní virtuální instalaci s názvem Návrat ´68, která kombinuje moderní technologie k distribuci prostorového obsahu s možnostmi imerzní žurnalistiky. Imerzní zážitek ve virtuální realitě je postavený na reálné dobové fotografii a pracuje s emocemi, jež prožívali lidé během okupace samotné. Uživatel se dostává do situace mladého muže, který vlastním tělem brání vjezdu tanků do svého rodného města, a na druhé straně do pozice tankisty, který najíždí na neozbrojené mladé lidi.

Veškeré informace o virtuální instalaci naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…