Český rozhlas se představí na 59. ročníku Zlín Film Festivalu

25.05.2019 13:32

Letošní Den s Českým rozhlasem, který se uskuteční ve čtvrtek 30. května ve Zlíně, je nedílnou součástí v pořadí již 59. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. V rámci speciálního programu se představí Rádio Junior a stanice Český rozhlas Zlín. Český rozhlas pro návštěvníky připravil workshop, divadelní představení a večer vystoupí na náměstí Míru Tereza Mašková a Michal Hrůza.

Český rozhlas se představí na 59. ročníku Zlín Film Festivalu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Čtvrteční den s Českým rozhlasem odstartuje ranním vysíláním stanice Český rozhlas Zlín. Následně je pro malé návštěvníky od 9.00 hodin připraven workshop Dílna malého novináře. Rozhlasová novinářka, autorka pohádek a divadelních her pro děti Michaela Vetešková představí v Baťově institutu dětem hravou formou základní principy práce rozhlasového reportéra. Na malé scéně v Divadelní zóně seznámí diváky Rádio Junior se zákulisím rozhlasové profese komediálním představením Jak (ne)dělat rádio s Jiřím Kohoutem a Tomášem Vackem.

Den s Český rozhlasem zakončí na náměstí Míru večerní koncert hvězdy českého popu a vítězky soutěže Česko Slovensko má talent 2018 Terezy Maškové a zpěváka Michala Hrůzy s Kapelou Hrůzy. Následná after party Dne s Českým rozhlasem bude v Koncertní zóně Enapo v režii DJ Martina Hrdinky. „Český rozhlas je tradičním partnerem Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Jsem rád, že jsme opět po roce součástí festivalového dění jak prostřednictvím našeho vysílání, tak doprovodného programu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Program Českého rozhlasu bude návštěvníky provázet po celou dobu festivalu

Po celou dobu konání festivalu najdou návštěvníci Český rozhlas v Divadelní zóně PFNonwovens v parku Komenského, kde bude z koma modulu probíhat i rozhlasové vysílání. Již v sobotu 25. května se návštěvníkům festivalu představí tým Rádia Junior a o den později, tedy v neděli 26. května, bude na programu workshop v open air formě Dílna malého novináře aneb Popiš, co vidíš!, který přímo pro festival připravila Michaela Vetešková. Následně se s ní budou moci návštěvníci setkat na autogramiádě knihy s názvem Jak maminka vyprávěla o 20. století, která zachycuje zlomové historické události Československa vysvětlené v příbězích pro děti. Český rozhlas Zlín si pod názvem Poslouchejte, poznávejte, objevujte! připravil zábavný a naučný program pro všechny věkové kategorie.

Český rozhlas Zlín bude návštěvníky zásobovat novinkami z festivalového dění a do éteru pustí i svůj pořad Apetýt, vysíláním Rádia Junior plného písniček, soutěží a zajímavých hostů provedou moderátorky Jana Rychterová a Denisa Kimlová.

Akce jsou po celý den zdarma.

Více informací o doprovodném programu Českého rozhlasu naleznete na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…