Český rozhlas spouští nový mezinárodní projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky

12.11.2012 14:20

Budoucnost žurnalistiky je nový mezinárodní projekt Českého rozhlasu. První ročník se koná v Praze ve dnech 12. a 13. listopadu 2012. Exkluzivním hostem PRESSpektiv je šéf sekce Nová Média Letních olympijských i paralympijských her v Londýně 2012 Alex Balfour.

Český rozhlas spouští nový mezinárodní projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Český rozhlas chce přispět k pozvednutí prestiže novinářské obce v České republice, identifikovat a osvojit si nové trendy v žurnalistice, ale také se zapojit do výchovy budoucích novinářů ve spolupráci s vysokými školami. PRESSpektivy mají ambici všechny tyto i další cíle naplnit.

Jedním z iniciátorů PRESSpektiv je i současný zpravodaj Českého rozhlasu ve Spojeném království Jiří Hošek: „Český mediální rybník je hodně "mělký" a vzorů, od nichž by se člověk mohl učit, je zpropadeně málo. Proto vznikly v Českém rozhlase PRESSpektivy, které by měly do Česka přilákat evropské novinářské kapacity. Zajímá nás nejen obsah, ale taky forma a průkopnické přístupy.“ 

Nová média budou tématem setkání Alexe Balfoura se zaměstnanci ČRo. Rozhovory s ním odvysílají stanice Českého rozhlasu. Alex Balfour povede také Kreativní dílnu se studenty partnerských vysokých škol. Těmi jsou Univerzita Karlova v Praze, Literární akademie, Univerzita Palackého v Olomouci a Masarykova univerzita. Desítka vybraných studentů si vyzkouší rozhlasovou práci a internetové zpravodajství pod vedením redaktorů Tomáše Kohouta (ČRo 1 – Radiožurnál), Roberta Candry (Radio Wave) a Mirko Kašpara (Internetové zpravodajství).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…