Český rozhlas znovu dosáhl na rekordní podíl na trhu

09.02.2022 12:39 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 3. a 4. čtvrtletí 2021 potvrzují dlouhodobě vysoký zájem posluchačů o vysílání stanic Českého rozhlasu.

Český rozhlas znovu dosáhl na rekordní podíl na trhu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

ČRo Radiožurnál udržuje s náskokem pozici nejposlouchanějšího rádia v ČR v denním poslechu a zůstává lídrem i týdenního poslechu, rekordní poslechovosti dosáhl ČRo Plus.

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl opět rekordní hodnoty 27,4 %. Celkem poslouchá Český rozhlas denně 1 620 tisíc a týdně 2 733 tisíc posluchačů.

„Schopnost Českého rozhlasu jako celku potvrzovat opakovaně rekordní podíl na trhu vnímám jako nejdůležitější a zároveň i velmi pozitivní zprávu. Je to výsledek společného úsilí všech rozhlasáků. Mám samozřejmě také radost z úspěšného působení obou našich zpravodajských stanic v obtížném období pandemických restrikcí, ať již jde o obhajobu pozice lídra trhu u Radiožurnálu nebo historicky nejvyšší poslechovosti ČRo Plus. Těší mě i stabilní pozice Dvojky a Vltavy, tedy stanic, které prošly v nedávné době výraznou proměnou.“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas Radiožurnál poslouchalo denně 874 tisíc (téměř o 100 více než druhý Impuls) a týdně 1 679 tisíc posluchačů. Vůbec nejlepší výsledek ve své krátkodobé historii zaznamenala analyticko-publicistická stanice Český rozhlas Plus: 147 tisíc posluchačů denně (+16 tisíc) a 232 tisíc týdně (+3 tisíce).

Dobré výsledky zaznamenala i stanice Český rozhlas Dvojka, která mírně navýšila denní poslech na 342 tisíc posluchačů (+ 10 tisíc) a týdenní poslech udržuje kolem hranice 600 tisíc. Pozitivní změny poslechovosti registrujeme i u kulturní stanice Český rozhlas Vltava, a to jak v denním na 59 tisíc posluchačů (+1 tisíc), tak zejména v týdenním poslechu na 185 tisíc (+13 tisíc). Mezi jednotlivými regionálními stanicemi Českého rozhlasu je dlouhodobě nejúspěšnější Český rozhlas Brno, který si naladí denně 96 tisíc a týdně 159 tisíc posluchačů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …