Český statistický úřad: Na Zlínsku budou senátní volby pokračovat druhým kolem

19.05.2018 16:36

Příští pátek a sobotu se ve volebním obvodu č. 78 Zlín bude konat druhé kolo doplňovacích senátních voleb. V prvním kole totiž žádný z kandidátů nezískal nadpoloviční většinu všech odevzdaných hlasů.

Český statistický úřad: Na Zlínsku budou senátní volby pokračovat druhým kolem
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Do druhého kola postupují 48letá radní Zlínského kraje Michaela Blahová a 49letý daňový poradce Tomáš Goláň. Jeden z nich v Senátu nahradí Františka Čubu, jemuž měl šestiletý mandát vypršet na podzim 2020. Volební účast v prvním kole byla poměrně nízká – 16 %,“ upřesňuje místopředsedkyně ČSÚ Eva Krumpová. Kompletní výsledky byly k dispozici v 15:49 hodin.

Doplňovacími volbami dochází k doplnění Senátu do plného počtu 81 senátorů. Doplňuje se místo senátora, kterému v průběhu jeho volebního období zanikl mandát. Musí se tedy zvolit nový senátor, který pak bude vykonávat mandát po zbytek původního volebního období.

Druhé kolo voleb proběhne v pátek 25. května od 14 do 22 hodin a v sobotu 26. května od 8 do 14 hodin.

Ve druhém kole může volit i občan, který alespoň druhý den konání druhého kola voleb dosáhl nejméně 18 let. Hlasovací lístky budou žluté. Voliči je nedostanou předem, ale až ve volebních místnostech. Otevře se jich celkem 147.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…