Český statistický úřad: Občané šesti obcí si zvolili nové zastupitele

05.11.2017 8:18

V šesti obcích na území čtyř krajů se v sobotu konaly nové komunální volby. Přišlo k nim 46,8 % voličů. Do zastupitelstev zvolili 27 mužů a 9 žen.

Český statistický úřad: Občané šesti obcí si zvolili nové zastupitele
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

První výsledky předala Českému statistickému úřadu okrsková volební komise v Hradcech na Českobudějovicku, a to v sobotu ve 22:36 hodin. Hlasovalo tam nejvíce voličů, a to 75,7 %. Mandát získali tři kandidáti ze Sdružení nezávislých kandidátů za obec Hradce a dva ze Sdružení 2017. Jejich průměrný věk je 52,6 let. Jde tedy o nejstarší aktuálně zvolené zastupitelstvo v rámci sobotních voleb.

V Dolním Hradišti v okrese Plzeň-sever zasedne v zastupitelstvu pět kandidátů ze Sdružení nezávislých kandidátů Dolní Hradiště. Volební účast tam dosáhla 62,0 %, podobně jako při posledních komunálních volbách v roce 2014. Průměrný věk zastupitelů se také téměř nezměnil, zůstal na úrovni 50 let.

Nejnižší volební účast byla v Tuřanech na Kladensku – 34,8 %. Platné hlasy tam odevzdalo 166 voličů. Mandát získalo 7 z 9 kandidátů ze sdružení Za lepší Tuřany a Byseň.

Ve Vrbové Lhotě na Nymbursku přišlo do volebních místností 144 voličů, což je 35,7 %. Rozhodli o tom, že mandát získá pět ze šesti kandidátů ze sdružení Nezávislí kandidáti pro Vrbovou Lhotu. Všech pět zastupitelů jsou muži. Jejich průměrný věk je 42,8 let.

Výhradně mužské zastupitelstvo povede i Dvakačovice na Chrudimsku. Mandát tam získalo všech sedm kandidátů ze Sdružení nezávislých kandidátů pro Dvakačovice. Rozhodlo o tom 44,4 % voličů.

Poslední výsledky předaly Kly na Mělnicku v neděli v čase 3:49 hodin. Volební účast tam dosáhla 53,6 %. Dva mandáty připadly jak NEZÁVISLÝM, tak Tradici venkova i sdružení „Pro rozvoj obce Kly“. Jeden mandát zbyl na „Kly 2017“.

V pondělí 6. listopadu předloží ČSÚ zápis o výsledku voleb Státní volební komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …