Český statistický úřad: Webový portál Statistika&My v novém

05.08.2020 17:56

Web magazínu Českého statistického úřadu Statistika&My má nový design. Svým čtenářům nabízí teď kromě článků z rozmanitých oblastí statistiky a rozhovorů s inspirativními osobnostmi i poutavé infografiky, videa či virtuální knihovnu.

Český statistický úřad: Webový portál Statistika&My v novém
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Nový design odráží současné trendy a klade důraz na obrazovou stránku na úkor přílišného množství textu. Další novinkou je pak virtuální knihovna, kde návštěvníci kromě elektronické podoby časopisu Statistika&My od počátku vydávání až do současnosti najdou také vybrané publikace Českého statistického úřadu rozdělené dle jednotlivých kapitol.

Vedle článků z tištěného vydání časopisu Statistika&My na webu čtenáři najdou také další autorské texty zaměstnanců ČSÚ a externích autorů, rozhovory, oblíbené infografiky, videa nebo odkazy na užitečné aplikace.

„Spolu s novým webem se opět více přibližujeme širšímu okruhu čtenářů. Naším cílem není jen zvýšení atraktivity statistiky mezi veřejností. Máme ambici stát se plnohodnotným informačním portálem přinášejícím každý den aktuální statistické zajímavosti z domova i ze zahraničí,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

Návštěvníci portálu se dozvědí informace z oblasti podnikání, veřejné správy, společnosti či kultury, zdravotní péče, přírody a dalších okruhů lidské činnosti. Autoři článků se opírají o data ČSÚ, zasazují je do širšího kontextu a prezentují je v zajímavých souvislostech.

Časopis Statistika&My vychází pravidelně od roku 2011 a za tu dobu si získal značné renomé mezi uživateli, ať již se jedná o akademiky, novináře či širší veřejnost. O kvalitě magazínu svědčí i řada ocenění jako vítězství v soutěži Zlatý středník či naposledy Fénix content marketing z letošního července.

Více na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…