Český statistický úřad: Zapojte se do mezinárodní soutěže o nejlepší statistický plakát

09.11.2020 16:09

Začalo národní kolo soutěže o nejlepší statistický plakát. Soutěž je určena 2-5členným týmům žáků druhého stupně základních škol, studentů středních škol a bakalářských programů vysokých škol ve třech kategoriích. Tématem letošního ročníku je životní prostředí, biologie nebo udržitelný rozvoj.

Český statistický úřad: Zapojte se do mezinárodní soutěže o nejlepší statistický plakát
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Již 6. ročník soutěže se koná v rámci Mezinárodního projektu statistické gramotnosti, jehož posláním je podporovat, vytvářet a spolupodílet se na aktivitách podporujících statistickou gramotnost po celém světě. V České republice soutěž organizují Vysoká škola ekonomická v Praze a Český statistický úřad.

„Při vytváření statistického plakátu si žáci a studenti osvojí sběr statistických dat, způsoby a možnosti jejich zpracování a prezentaci výsledků výzkumu. Ti nejlepší pak budou moci výsledky své práce porovnat v mezinárodní konkurenci,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

Nejlepší plakáty z každé školy je možné posílat do 15. ledna 2021. Národní komise složená ze zástupců VŠE a ČSÚ plakáty následně vyhodnotí a vyhlásí vítěze národního kola. Vítězné plakáty pak postoupí do mezinárodního kola soutěže, jehož výsledky budou vyhlášeny v červenci 2021 v nizozemském Haagu v rámci 63. světového statistického kongresu Mezinárodního statistického institutu.

V dubnu 2021 se v sídle ČSÚ v Praze na Skalce bude konat také výstava nejlepších plakátů národního kola, na jehož vítěze čekají i ceny.

Více informací o soutěži o nejlepší statistický plakát najdete na webu ZDE.

Již v říjnu odstartoval další ročník zábavně-vzdělávacího projektu Minisčítání 2020 (ZDE), jehož cílem je rovněž zvyšování statistické gramotnosti a popularizace statistiky v návaznosti na blížící se celonárodní Sčítání 2021. Projekt je určen pro žáky a studenty ve věku 9 až 15 let.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…