Český statistický úřad zveřejnil podrobnosti o využívání ICT v podnicích

25.01.2016 19:28

Český statistický úřad zveřejnil podrobné údaje ze svého dalšího ročního šetření o využívání ICT v podnicích, a to prostřednictvím publikace "Využívání informačních a komunikačních technologií v podnikatelském sektoru v roce 2015".

Český statistický úřad zveřejnil podrobnosti o využívání ICT v podnicích
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Elektronickou verzi této publikace naleznete na následujícím odkazu:

Tato publikace mimo jiných informací poprvé například přináší údaje o tom, do jaké míry české firmy vkládají kompetence provádět vybrané činnosti spojené s ICT do rukou vlastních zaměstnanců a do jaké míry to svěřují externistům. V kapitole „Využití internetu ve vztahu k veřejné správě “ jsme dále např. zaznamenali rekordní nárůst podílu podniků používajících internet k úplnému elektronickému podání určeného pro veřejnou správu.
Podrobněji viz výše uvedená publikace nebo přiložené shrnutí vybraných zajímavých zjištění.
 
Na webových stránkách, které se podrobněji věnují informačním technologiím v podnikatelském sektoru:
najdete i základní údaje za Českou republiku v dostupné časové řadě a aktuální mezinárodní srovnání.
 
Údaje z tohoto šetření byly využity i při monitorování plnění jednotlivých oblastí Digitální agendy pro Evropu v rámci tzv.:
„Digital Agenda Scoreboard": http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/scoreboard

Na konci minulého roku jsme zpracovali poprvé i údaje o počítačových a internetových  (digitálních) dovedností jednotlivců v ČR a v zemích EU:
Více viz následující odkaz: https://www.czso.cz/csu/czso/digitalni-dovednosti
 
Tyto údaje byly zpracovány z údajů pravidelného ročního zjišťování ČSÚ "Výběrové šetření o informačních a komunikačních technologiích v domácnostech a jejich využívání jednotlivci (VŠIT)“.
 
Podrobné výsledky z tohoto šetření jsou k dispozici v publikaci: Využívání informačních a komunikačních technologií v domácnostech a mezi jednotlivci v roce 2015, která je k dispozici na následující adrese: https://www.czso.cz/csu/czso/vyuzivani-informacnich-a-komunikacnich-technologii-v-domacnostech-a-mezi-jednotlivci-v-roce-2015
 
Na konci roku 2015 byly dále na stránkách ČSÚ zveřejněny v jednotlivých krajských ročenkách:https://www.czso.cz/csu/czso/krajske-rocenky#10a v kapitole 18. INFORMAČNÍ SPOLEČNOST vybrané údaje ze statistik ICT v regionálním členění, v publikaci Zaostřeno na ženy a muže 2015: https://www.czso.cz/csu/czso/zaostreno-na-zeny-a-muze-2015 v kapitole č. 9. Informační technologie údaje o využívání ICT z gendrového hlediska a v publikacích o seniorech v jednotlivých krajích (např. Senioři ve Středočeském kraji - 2015: https://www.czso.cz/csu/czso/seniori-ve-stredoceskem-kraji-) v kapitole 6. Aktivity seniorů i údaje o využívání ICT seniory.     
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…