Český statistický úřad zveřejnil údaje o sociálním zabezpečení v loňském roce

11.11.2016 21:10

Publikace Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 2015 (kód 190029-16) přináší základní údaje za oblast sociálního zabezpečení v České republice v roce 2015 a u vybraných ukazatelů v dlouhodobých časových řadách. Sociální zabezpečení zahrnuje systém důchodového pojištění, nemocenského pojištění, dávky státní sociální podpory, nepojistné dávkové systémy (zahrnující dávky pomoci v hmotné nouzi, dávky pro osoby se zdravotním postižením a příspěvek na péči) a sociální služby.

Český statistický úřad zveřejnil údaje o sociálním zabezpečení v loňském roce
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

V publikaci lze nalézt údaje o vývoji výdajů na důchody, počtu důchodců, průměrné měsíční výši důchodů, a nově přiznaných důchodech. Dále základní ukazatele nemocenského pojištění, dávek státní sociální podpory a dávek pěstounské péče, informace o výdajích a počtu vyplácených dávek pomoci v hmotné nouzi, vývoji výdajů na dávky pro osoby se zdravotním postižením a příspěvku na péči. Jsou zde uvedeny informace o počtech registrovaných sociálních služeb, uživatelích sociálních služeb a ekonomických ukazatelích vybraných sociálních služeb.

Většina předkládaných ukazatelů je dispozici také v třídění podle krajů. Závěrečná kapitola publikace se zabývá mezinárodním srovnáním výdajů na sociální zabezpečení a členěním výdajů podle jednotlivých funkcí sociální ochrany a obsahuje základní informace o Evropském systému jednotných statistik sociální ochrany (ESSPROS). 

Více na tomto odkazu.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…