Český telekomunikační úřad stanovuje nové trhy připadající v úvahu pro regulaci ex ante

08.05.2021 15:06

Rada Českého telekomunikačního úřadu dnes stanovila nové relevantní trhy v oboru elektronických komunikací. Příslušné opatření bude zveřejněno v nejbližší částce Telekomunikačního věstníku.

Český telekomunikační úřad stanovuje nové trhy připadající v úvahu pro regulaci ex ante
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Rada ČTÚ na svém dnešním zasedání přijala opatření obecné povahy, kterým v návaznosti na loňské doporučení Evropské komise nově stanovila tři relevantní velkoobchodní trhy elektronických komunikací, které připadají v úvahu pro ex-ante (předběžnou) regulaci. Velkoobchodní trhy služeb s místním přístupem v pevném místě a s vyhrazenou kapacitou jsou převzaty z doporučení Evropské komise. Třetím je trh velkoobchodního přístupu k mobilním službám, který byl stanoven na základě národního rozhodnutí.

Rada ČTÚ opatřením rovněž stanovila, že přezkumu budou podrobeny i všechny dosud definované relevantní trhy. Návrh opatření byl konzultován jak s odbornou veřejností, tak s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Další informace ČTÚ zveřejnil již ve fázi projednávání návrhu opatření v monitorovací zprávě č. 3/2021, v části Analýzy trhů (str. 9).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…