Čeští a francouzští odborníci diskutovali o vzájemných obchodních vztazích

08.06.2016 18:08

Zástupci téměř stovky firem a dalších dvacet představitelů svazů, asociací, ministerstev a dalších partnerů z obou zemí se setkali na Ministerstvu průmyslu a obchodu na Česko-francouzském ekonomickém fóru. Setkání se uskutečnilo při příležitosti 20. výročí existence Francouzsko-české obchodní komory.

Čeští a francouzští odborníci diskutovali o vzájemných obchodních vztazích
Foto: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Popisek: Česko-francouzské ekonomické fórum

Hlavním tématem fóra, které zahájil náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Koliba spolu s francouzským velvyslancem v ČR Jean-Pierre Asvazadourianem a předsedou Francouzsko-české obchodní komory Constantinem Kinským, byla česko-francouzská spolupráce v oblasti průmyslu, inovací a investic. "Francie je náš tradiční, privilegovaný obchodní a investiční partner, ke kterému máme velmi blízko i kulturně. Znamená pro nás čtvrtého největšího exportního a celkově šestého největšího obchodního partnera," uvedl náměstek Jiří Koliba. 

Mezi diskutujícími nechyběli generální ředitelé významných českých i francouzských firem, jako Zetor, TOS Hulín, Komerční banka či TPCA. V prvním diskusním panelu vystupující zhodnotili česko-francouzské vztahy na základě čerstvého průzkumu mezi podnikateli, druhá část setkání se věnovala analýze českého průmyslu, jeho struktuře, příležitostem a limitům. V další bloku odborníci prezentovali nabídku pro francouzské investory u nás a závěrečný panel pak pojednával o příležitostech investování a možnostech pro naše podnikatele ve Francii.

"Francouzští investoři u nás patří k těm, kteří větší část svého zisku reinvestují. Navíc se jedná zpravidla o technologie s vysokou přidanou hodnotou. Přivítal bych na oplátku větší podíl českých investorů nejen ve Francii, ale i na africkém kontinentu, kde mají Francouzi nadále velmi živé kontakty, " zdůraznil francouzský velvyslanec v ČR Jean-Pierre Asvazadourian.

Setkání slavnostně otevřelo tradiční Týden France v ČR, který se letos koná od 8. do 14. června 2016. V jeho rámci se uskuteční také setkání společné pracovní skupiny v energetice, kterou za českou stranu povede náměstkyně ministra Lenka Kovačovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…