Čeští a francouzští odborníci diskutovali o vzájemných obchodních vztazích

08.06.2016 18:08

Zástupci téměř stovky firem a dalších dvacet představitelů svazů, asociací, ministerstev a dalších partnerů z obou zemí se setkali na Ministerstvu průmyslu a obchodu na Česko-francouzském ekonomickém fóru. Setkání se uskutečnilo při příležitosti 20. výročí existence Francouzsko-české obchodní komory.

Čeští a francouzští odborníci diskutovali o vzájemných obchodních vztazích
Foto: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Popisek: Česko-francouzské ekonomické fórum

Hlavním tématem fóra, které zahájil náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Koliba spolu s francouzským velvyslancem v ČR Jean-Pierre Asvazadourianem a předsedou Francouzsko-české obchodní komory Constantinem Kinským, byla česko-francouzská spolupráce v oblasti průmyslu, inovací a investic. "Francie je náš tradiční, privilegovaný obchodní a investiční partner, ke kterému máme velmi blízko i kulturně. Znamená pro nás čtvrtého největšího exportního a celkově šestého největšího obchodního partnera," uvedl náměstek Jiří Koliba. 

Mezi diskutujícími nechyběli generální ředitelé významných českých i francouzských firem, jako Zetor, TOS Hulín, Komerční banka či TPCA. V prvním diskusním panelu vystupující zhodnotili česko-francouzské vztahy na základě čerstvého průzkumu mezi podnikateli, druhá část setkání se věnovala analýze českého průmyslu, jeho struktuře, příležitostem a limitům. V další bloku odborníci prezentovali nabídku pro francouzské investory u nás a závěrečný panel pak pojednával o příležitostech investování a možnostech pro naše podnikatele ve Francii.

"Francouzští investoři u nás patří k těm, kteří větší část svého zisku reinvestují. Navíc se jedná zpravidla o technologie s vysokou přidanou hodnotou. Přivítal bych na oplátku větší podíl českých investorů nejen ve Francii, ale i na africkém kontinentu, kde mají Francouzi nadále velmi živé kontakty, " zdůraznil francouzský velvyslanec v ČR Jean-Pierre Asvazadourian.

Setkání slavnostně otevřelo tradiční Týden France v ČR, který se letos koná od 8. do 14. června 2016. V jeho rámci se uskuteční také setkání společné pracovní skupiny v energetice, kterou za českou stranu povede náměstkyně ministra Lenka Kovačovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…