Čeští ekonomičtí diplomaté se scházejí v Praze

20.06.2016 21:39

V Černínském paláci se od 20. června 2016 koná pravidelná výroční Konference ekonomických radů MZV ČR a ředitelů zahraničních kanceláří agentury CzechTrade, kteří působí na zastupitelských úřadech České republiky v zahraničí.

Čeští ekonomičtí diplomaté se scházejí v Praze
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Čeští ekonomičtí diplomaté budou diskutovat o možnostech spolupráce mezi rezorty a institucemi v oblasti podpory ekonomické diplomacie a o nových obchodních příležitostech.

V rámci konference proto mj. bude představena aktualizovaná Mapa globálních oborových příležitostí, tentokrát obohacená o prvek zahraniční rozvojové spolupráce. Na programu je také debata o tom, jaké výsledky přinesly novinky zavedené v české ekonomické diplomacii. „Česká republika má ve světě velice dobré jméno. O naše firmy je velký zájem. Těší mě, že obchodní výměna s těmi nejvyspělejšími ekonomikami světa mimořádně roste, což je i další důvod pro to, abychom si více věřili,“ uvedl ke kontextu konference ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Součástí tematických panelů bude i představení systému hodnocení zastupitelských úřadů, standardizace služeb Klientského centra pro export a posilování Jednotné zahraniční sítě i ekonomického zpravodajství. „V letošním roce MZV vysílá 12 nových ekonomických diplomatů, kteří posílí ekonomické úseky zastupitelských úřadů ČR v Pretorii, Akkře, Torontu, Kuala Lumpur, Ammánu, Tokiu, Chicagu, Dillí, Manile, Tchaj-peji, Hongkongu a Berlíně. Ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství vznikly nové pozice zemědělských diplomatů (ČLR, Rusko, Srbsko a Saúdská Arábie) a v součinnosti s Úřadem vlády pozice diplomatů pro vědu, výzkum a inovace v zemích s exportním potenciálem pro ČR (pilotně od září 2015 působí taková diplomatka na ZÚ Tel Aviv). Obdobnou spolupráci připravujeme i s Ministerstvem obrany,“  shrnuje některé z novinek v ekonomické diplomacii náměstek Martin Tlapa.

Tématem diskuse bude rovněž pohled českých podnikatelů na proexportní aktivity Ministerstva zahraničních věcí.

Ve dnech 22. a 23. června 2016 se v hotelu Grandior (Na Poříčí 42, Praha 1) uskuteční konzultace ekonomických radů a ředitelů zahraničních kanceláří agentury CzechTrade se zástupci české podnikatelské sféry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…