Charitativní výstup na Sněžku letos poprvé s HandicapFestem

20.04.2018 9:20

Letošní šestý ročník charitativního výstupu na Sněžku se uskuteční společně s prvním ročníkem hudebního festivalu s názvem HandicapFest. Těšit se můžete například na Janka Ledeckého nebo kapelu The Tap Tap. Akce proběhne poslední květnovou sobotu 26. května v Peci pod Sněžkou, konkrétně na centrálním parkovišti. Vstupné je zdarma.

Charitativní výstup na Sněžku letos poprvé s HandicapFestem
Foto: archiv starosty
Popisek: nejvyšší hora České republiky Sněžka

„Máme obrovskou radost, že se nám podařilo přemluvit, aby na naší charitativní akci už podruhé a bez nároku na honorář vystoupil Janek Ledecký. Stejně tak si velice vážíme účasti oblíbené kapely The Tap Tap a ostatních, které jsme přemluvili, aby do toho s námi šli dobrovolnicky,“ říká spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová. Návštěvníci se mohou těšit také na kapelu Koneckonců, Tampelband nebo Sabinu Křovákovou. Akce opět začne charitativním výstupem na Sněžku, který odstartuje v devět hodin z centrálního parkoviště. V deset hodin otevře bránu na Sněžku sám Krakonoš, a to od Kapličky v Obřím dole. Cestu na Sněžku jako vždy symbolicky otevře sám Krakonoš. Tam se k účastníkům výstupu připojí, nejen autor projektu, handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš, ale i další lidé s handicapem. „Věřím, že se nám první ročník HandicapFestu povede a že si spolu užijeme nejen výstup na Sněžku, ale také hudební program. Kapely budou hrát od 12.00 až do devíti do večera a naši benefiční akci budou moderovat Muž roku Martin Zach a herec Saša Rašilov,“ dodává Jaroslav Petrouš.

Tentokrát se jde na Sněžku pro rok a půl starého Matýska Sivaka, který ve dvou měsících onemocněl dodnes nejasným zánětlivým onemocněním. Navzdory prognózám chlapeček přežil, ale nemoc a léčba si vyžádala krutou daň. Lékaři Matýskovi amputovali ruku a nohu a patrně je zasažen i zrak a sluch. Rodiče potřebují finanční prostředky na kompenzační pomůcky a rehabilitace.

Lidé mohou podpořit Matýska a další handicapované děti jakýmkoli finančním darem na transparentní účet NF KlaPeto (číslo účtu 2001375049/2010) nebo koupí benefičního trička s originálním logem akce. Trička, které NF KlaPeto dodala společnost Adler, mají letos krásnou mátovou barvu. Jako každý rok stojí triko 200 korun a lze ho koupit na webových stránkách www.klapeto.eu K dostání budou i v den akce na stánku Nadačního fondu KlaPeto. Ten, kdo na sobě bude mít v sobotu 26. května benefiční tričko, může navíc využít jízdu lanovkou v obou směrech zdarma.

„Sto procent výtěžku jde na pomoc těžce zdravotně postiženým dětem. Všichni v našem nadačním fondu pracujeme bez nároku na honorář. V loňském roce se nám podařilo získat 1, 2 milionu korun a pomoci celkem 20 handicapovaným dětem. Věříme, že letos obdarujeme ještě více rodin. Přidejte se poslední květnovou sobotu k nám. Pojďme společně dokázat, že se dají překonat lecjaké bariéry, “ dodává Klasnová s Petroušem.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…