Chlapci a dívky z dětského domova si užili zábavu na autodromu

16.10.2017 15:17

Chlapci a dívky z Dětského domova v Mostě se bavili v areálu místního autodromu. Program pro ně byl součástí druhého kola soutěže Hledá se nový okruhový šampion na velkém závodním okruhu, kterou organizuje Automotoklub Most s podporou Autoklubu ČR. „Dorazilo 20 dětí, kromě prohlídky areálu autodromu se vyřádily ve skákacím hradu, půjčili jsme jim také kola a odrážedla. Vyzkoušely si na nich projet slalom s nasazenými brýlemi simulujícími požití alkoholu či marihuany před jízdou. Dostali jsme od dětí také dárky, které vlastnoručně vyráběly z PET lahví,“ vyjmenovala eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Chlapci a dívky z dětského domova si užili zábavu na autodromu
Foto: Autodrom Most
Popisek: Děti z mosteckého dětského domova na autodromu

Záštitu nad dětským doprovodným programem převzal tuzemský provozovatel elektroenergetické přenosové soustavy ČEPS, a. s. Je tak už poněkolikáté partnerem při významných akcích autodromu, například rallysprintového závodu či evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix.

„ČEPS mladé lidi podporuje dlouhodobě. Je to plně v souladu s našimi aktivitami zaměřenými na bezpečnost silničního provozu a zejména na preventivní akce pro děti a mladé začínající řidiče, mezi něž patří právě i soutěž Hledá se nový okruhový šampion pro mladé lidi ve věku 15 až 27 let,“ uvedla předsedkyně mosteckého automotoklubu a obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová.

Dojmy svých svěřenců z návštěvy autodromu shrnula ředitelka dětského domova Marcela Stütz. „Každé vytržení z běžného všedního života naše dívky a chlapci samozřejmě velmi vítají. Exkurze s odborným výkladem a samozřejmě také adrenalinové aktivity, kdy mohli vypustit trochu páry, byly pro ně proto opravdovým zážitkem,“ upřesnila.

Jedním z konkrétních výstupů vzájemné spolupráce se společností ČEPS je podle Svobodové právě dlouhodobá podpora opuštěných dětí a dětí bez rodičů z Dětského domova v Mostě. „Směřovali jsme do domova i část výtěžku letošního jubilejního ročníku závodu Czech Truck Prix,“ upřesnila.

Akciová společnost ČEPS působí na území ČR jako výhradní provozovatel elektroenergetické přenosové soustavy. ČEPS udržuje, obnovuje a rozvíjí 42 rozvoden se 75 transformátory, z nichž některé jsou určeny k převodu elektrické energie z přenosové do distribuční soustavy. Stará se také o více než 5 700 kilometrů vedení nejvyššího napětí 400 a 220 kV.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých tonáží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…