Chystá se unikátní veletrh pracovních příležitostí pro mladé lidi z dětských domovů

06.03.2018 21:23

S novinkou pro mladé lidi z dětských domovů přichází nezisková organizace Nadání a dovednosti o.p.s. Připravuje pro ně unikátní veletrh pracovních příležitostí.

Chystá se unikátní veletrh pracovních příležitostí pro mladé lidi z dětských domovů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Tato jednodenní akce proběhne v sobotu 21. dubna 2018 v Orea Hotelu Pyramida za podpory společností LMC s.r.o., FEMAT Radotín s.r.o. a Orea Hotels s.r.o. Záštitu nad veletrhem udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Na veletrhu se dětem z dětských domovů představí na 40 vystavovatelů. Svou účast již přislíbil Úřad práce ČR a společnosti DHL Supply Chain, Crocodille, Continental Automotive Czech Republic s.r.o., závod Jičín. Možnost seznámit návštěvníky s pracovními příležitostmi mají stále i další firmy.

Na veletrh přijede na 150 mladých lidí z dětských domovů z celé České republiky, pro které je získání práce a zajištění stálého příjmu klíčovým předpokladem pro bezproblémový start a začlenění se do samostatného života. „Naší snahou je seznámit tyto mladé lidi s potenciálními zaměstnavateli. Ukázat jim možnosti, které pro ně na trhu práce jsou. Zprostředkovat jim práci, ale také je konfrontovat s požadavky, které jednotliví zaměstnavatelé na uchazeče mají, aby nebyli zaskočení, až přijde ta chvíle, kdy musí z domova odejít a postarat se sami o sebe,“ uvedla Linda Hurdová, ředitelka neziskové organizace Nadání a dovednosti o.p.s.

Veletrh bude probíhat od 10:30 do 17:00 a připraven je také doprovodný program. Zájemci budou moci absolvovat přijímací rozhovor nanečisto, konzultovat svůj životopis a motivační dopis, vyzkoušet si assessement centrum či se zúčastnit workshopů a přednášek. Společné setkání dětí a zaměstnavatelů je také zajímavou příležitostí pro firmy. Mohou zaujmout a získat nové pracovníky a
zároveň tak podpořit mladé lidi a pomoci jim nastartovat jejich kariéru. Více informací o veletrhu a přihlášku najdete na www.nadaniadovednosti.cz.

Nadání a dovednosti o.p.s. je nezisková organizace, jejímž posláním je pomáhat dětem z dětských domovů a pěstounských rodin s osobním i kariérním rozvojem a s prvními kroky do samostatného života. Celkem jejich projekty prošlo již 618 dětí. Více na www.nadaniadovednosti.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …