Členové Hospodářské a sociální rady Mostecka zpovídali politiky

16.10.2017 11:48

Pojmenovat největší problémy regionu a nastínit jejich řešení, chtěli znát po politicích členové Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Už na svém zářijovém jednání proto schválili otázku tohoto znění, kterou rozeslali všem stranám a politickým hnutím kandidujícím v nadcházejících parlamentních volbách. Zástupce těch politických stran a hnutí, které by se podle předvolebních průzkumů dostaly do Poslanecké sněmovny, pozvala HSRM na své říjnové jednání.

Členové Hospodářské a sociální rady Mostecka zpovídali politiky
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

„Už v září jsme dopisem oslovili všech čtyřiadvacet stran a hnutí, které se ucházejí o přízeň voličů v Ústeckém kraji. Zajímá nás totiž, jak by se k problémům našeho regionu postavili. Nakonec jsme obdrželi celkem devět odpovědí a z reakcí některých stran jsem byla osobně trochu překvapená,“ sdělila předsedkyně Hospodářské a sociální rady Helena Veverková. Z odpovědí, které regionální tripartita obdržela, vyplynulo, že nejvíc podle stran a hnutí region sužují sociální problémy, bezpečnost, ale také zneužívání sociálních dávek, nezaměstnanost a nízké mzdy.

Přímo na jednání HSRM dorazila čtveřice kandidujících politiků. Hana Aulická Jírovcová z KSČM, která je lídrem kandidátky v Ústeckém kraji, Karel Krejza a Drahomíra Miklošová, kteří jsou na prvních dvou místech kandidátky ODS a Gabriela Nekolová, třetí na krajské kandidátce ČSSD. Kromě toho, že měli šanci představit volební program svých politických stran, odpovídali také na dotazy členů hospodářské rady. Řeč tak přišla na problematiku sociálního bydlení, podnikání i těžbu lithia.

„Jako regionální tripartita se snažíme působit apoliticky. Před parlamentními volbami, když je současná situace na politické scéně značně nepřehledná, nás ale zajímalo, jak se strany a hnutí staví k našemu regionu. Jsou to totiž právě političtí reprezentanti, se kterými musíme následně problémy našeho regionu řešit. Byli bychom totiž rádi, aby nás i na celostátní úrovni zastupovali lidé, kteří situaci na severu Čech znají a lépe se nám tedy budou hledat společná řešení,“ doplnila předsedkyně HSRM.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 59 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…