Co jsou to P2P půjčky

28.02.2018 15:04

S výrazem P2P půjčky se v dnešní době můžete setkat poměrně často. Mnozí však asi netuší, co si pod tímto názvem vlastně představit. Aby to pro vás nebyly jen pouhé „úvěry“, přinášíme vám podrobnější vysvětlení.

Co jsou to P2P půjčky
Foto: www.pujcka-dnes.cz
Popisek: půjčka, ilustrační foto

P2P půjčky jsou zkratkou výrazu Peer to peer půjčky. V jednoduchém překladu to znamená, že si peníze půjčujete nikoliv od bankovních a nebankovních společností, ale od lidí. Ano, lidé půjčují přímo lidem. Tento proces se děje vždy pod záštitou daného zprostředkovatele a jeho online platformy. Docílit tak můžete potřebné anonymity a zároveň vysoké bezpečnosti v obou případech, ať už jste investorem nebo osobou, která požaduje peníze.

Jaké výhody přináší online půjčky?

Tento typ nebankovní půjčky sebou nese řadu příjemných vlastností, jež lze označit za klady. Všechno to začíná přehlednými a srozumitelnými smluvními podmínkami. O peníze si navíc můžete říci z pohledí vlastního domova. To vám v první řadě ušetří hlavně čas a zároveň i peníze.

Novodobé P2P půjčky toho každopádně prezentují daleko více.

  • Nižší úrokové sazby oproti jiným nebankovním produktům
  • Bezúčelový charakter úvěru – peníze můžete využít v podstatě na cokoliv
  • Minimální administrativní nároky

Mají P2P půjčky také negativa?

Pokud se rozhodnete pro P2P půjčky, pak počítejte s tím, že budete muset uhradit poplatek za zprostředkování takového úvěru. Jeho výše ale není veliká, a i přesto se vám takové typy úvěrů vyplatí.

Připravit byste se měli i na delší schvalovací proces, který je však obvykle spojen s kladně schválenou online žádostí.

Kdo poskytuje P2P půjčky?

Jestliže vás zajímá bezpečná a prověřená P2P půjčka, pak vám přinášíme výčet profesionálních subjektů, jež vám mohou nabídnout služby tohoto typu. Ve všech případech jsou to nebankovní společnosti umožňující dosažení požadované finanční sumy z pohodlí vlastního domova.

  • Prestito půjčka
  • Banking online
  • Bankerat půjčka
  • Žlutý meloun
  • Zonky půjčka

Podlehněte přednostem P2P úvěrování a nebojte se říci si o peníze, které lze využít na cokoliv. V okamžiku, kdy je vám produktová nabídka banky nedostupná nebo se vám do ní jednoduše nechce, volte P2P půjčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…