Čtyři koprodukční filmy ČT nominovány na varšavský Mezinárodní filmový festival

26.09.2013 9:40 | Zprávy

Čtyři koprodukční filmy České televize získaly nominaci na 29. ročníku Mezinárodního filmového festivalu ve Varšavě. Do soutěže hraných filmů byl vybrán snímek Jako nikdy, do kategorie dokumentů snímky Kauza Cervanová a Návraty Agnieszky H. a v sekci krátkých filmů je nominován hraný snímek Strach.

Čtyři koprodukční filmy ČT nominovány na varšavský Mezinárodní filmový festival
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Empatické komorní drama Jako nikdy, které vstoupilo do kin minulý týden, čeští recenzenti označili za jeden z nejlepších a nejživotnějších snímků posledních let. Film natočil režisér Zdeněk Tyc a ČT na snímku spolupracovala se společností T.H.A.

Ve slovensko-českém dokumentu Kauza Cervanová se režisér Robert Kirchhoff vrací ke 40 let starému brutálnímu zločinu, aby poukázal na peripetie jeho vyšetřování a soudního procesu. Při uvedení na Slovensku se dokument Kauza Cervanová setkal s nebývale živým přijetím.

Druhý soutěžní dokument Návraty Agnieszky H. je reflexí klíčových životních momentů světově ceněné režisérky Agnieszky Holland, zachycující i její úzký vztah k české kultuře. Na polsko-českém dokumentu režisérky Krystyny Krauze spolupracovala Česká televize s Maur Filmem.

Do soutěže krátkých filmů byl nominován snímek Strach, čerstvý vítěz v jedné z hlavních kategorií na festivalu krátkých filmů v Los Angeles. Snímek režiséra Martina Krejčího vypráví skutečný příběh patnáctiletého chlapce, který si vymyslel, že ho napadla skupinka Romů. Producenty snímku Strach byly spolu s Českou televizí společnosti Stink a Stillking.

29. ročník Mezinárodního filmového festivalu ve Varšavě se koná od 11. do 20. října.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

7:44 Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

Dnes v dopoledních hodinách se uskutečnila elektronická aukce budovy České pošty na Horním náměstí v…